Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΦθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους: Τι ισχύει για τα ζευγάρια αν ο...

Φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους: Τι ισχύει για τα ζευγάρια αν ο ένας είναι πάνω από 39 ετών

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα “Το Σπίτι Μου” για φθηνή στέγαση και δάνεια σε νέους έδωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης ενώ απάντησε και στο τι ισχύει σε περίπτωση που σε ένα ζευγάρι, κάποιος είναι άνω των 39 ετών.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία”, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης τόνισε ότι σε ένα ζευγάρι που ο ένας είναι άνω των 39 ετών αυτό που ισχύει είναι ότι μπορούν να ενταχθούν κανονικά στο πρόγραμμα. Αρκεί δηλ. ο ένας από τους δύο, ο σύζυγος ή η σύζυγος, να βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 25-39 ετών.

Το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ από πρώτο τρίμηνο του 2023 πρόσθεσε και τόνισε ότι αυτό αφορά μόνο στην αγορά πρώτης κατοικίας έως 120 τ.μ. που έχει χτιστεί έως το 2007.

Υπενθύμισε δε ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να πάρουν δάνειο έως 150.000 ευρώ, ωστόσο ανέφερε ότι μπορούν να αγοράσουν σπίτι άνω των 150.000 ευρώ απλώς θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι την διαφορά καθώς το πλαφόν του δανείου είναι 150.000 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχει κανείς για να ενταχθεί στο πρόγραμμα. «Θα υπάρχει κατώτατο εισοδηματικό κριτήριο γύρω στις 10.000 ευρώ και θα υπάρξει ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο περίπου ανάλογο με το επίδομα θέρμανσης» τόνισε και ανέφερε ότι το μηνιαίο εισόδημα του δικαιούχου θα πρέπει να είναι 714 ευρώ μεικτά, 600 ευρώ καθαρά.

«Στοχεύουμε στους εργαζόμενους  που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία κυρίως στα αστικά κέντρα όσον αφορά και στις τιμές των ενοικίων αλλά και στη δυσκολία να αγοράσουν πρώτη κατοικία », σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η δόση του δανείου και το επιτόκιο

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά σε νέους και κυρίως ζευγάρια ηλικίας 25- 39 ετών και η δόση του δανείου είναι 275 ευρώ 285 ευρώ. Επίσης επισημαίνεται ότι το επιτόκιο της δόσης του δανείου είναι 1%  αντί 4%  που είναι σήμερα. Ωστόσο το δάνειο θα είναι τελείως άτοκο για τρίτεκνους ή πολύτεκνους ή ακόμη κι αν αποκτήσει κάποιος 3 παιδιά αφού έχει πάρει το δάνειο.

Πηγή enikonomia.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ