Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΝέα επιταγή ακρίβειας έως 230 ευρώ, Fuel Pass 3 και αυξημένο επίδομα...

Νέα επιταγή ακρίβειας έως 230 ευρώ, Fuel Pass 3 και αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Στο τραπέζι νέα επιταγή ακρίβειας έως 230 ευρώ, Fuel Pass 3 και αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Μια νέα ανάσα στα νοικοκυριά που δίνουν σκληρό αγώνα κόντρα στην ακρίβεια αναμένεται να φέρουν τα μέτρα στήριξης που θα «αποκαλυφθούν» στη ΔΕΘ.

Νέος κύκλος Fuel Pass, επιπλέον ενισχύσεις (στα πρότυπα του Power Pass) στα τιμολόγια ρεύματος εφόσον το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια συνεχιστεί, αυξημένο επίδομα θέρμανσης αλλά και πιθανότατα μια δεύτερη επιταγή ακρίβειας (στα πρότυπα της ενίσχυσης που δόθηκε το Πάσχα) έρχονται να δώσουν μιά νέα ανάσα στα νοικοκυριά ενόψει του δύσκολου -όπως όλα δείχνουν- χειμώνα.

Η καλή εικόνα στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων αλλά και τα έσοδα από τον τουρισμό «χτίζουν» δημοσιονομικό χώρο για νέο πακέτο παρεμβάσεων το οποίο θα ξεδιπλώσει τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει (τουλάχιστον) τα τρία προαναφερθέντα μέτρα στήριξης, από τη ΔΕΘ (10-18 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες που τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούνται από την ακρίβεια.

Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος φαίνεται να έχει «κλειδώσει» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η (δεύτερη) επιταγή ακρίβειας θα διαμορφωθεί στα 200 με 230 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, αφού εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί σε μεγαλύτερη περίμετρο νοικοκυριών από όσα έλαβαν την πρώτη επιταγή ακρίβειας το περασμένο Πάσχα.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καθώς και του αριθμού των δικαιούχων, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η χορήγηση του Fuel Pass 3, εφόσον οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλιμακωθούν σημαντικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός
Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει το συμπληρωματικό προϋπολογισμό, με βάση τον οποίο θα ενισχυθούν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση και την πληθωριστική έκρηξη.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα νέα μέτρα θα αγγίξουν τα 2,5 δισ. ευρώ και θα αφορούν το 2022 και το 2023, ενώ είναι δεν αποκλείεται να υπάρξει και προαναγγελία φορολογικών ελαφρύνσεων και για μετά το 2023.

Εξάλλου, όπως έχουν τονίσει κυβερνητικά χείλη, θα υπάρξει -για πρώτη φορά μετά την επιβολή των μνημονίων- αύξηση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ