Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαNorth Evia – Samos Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση έως 300...

North Evia – Samos Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και βόρεια Εύβοια

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις – Πρόκειται για την πλατφόρμα που έχει ως σκοπό την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές αυτές

Άνοιξε πριν λίγο η πλατφόρμα για το «North Evia-Samos Pass», την επιδότηση 300 ευρώ  για διακοπές σε βόρεια Εύβοια και Σάμο,  μέσω της ιστοσελίδας vouchers.gov.gr

Οι αιτήσεις γίνονται στην ειδική πλατφόρμα στο gov.gr  και η επιδότηση θα καταβληθεί μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας  στα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.

Για την υποβολή αίτησης δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια παρά μόνο η υποχρέωση φορολογικής δήλωσης για το 2021.

Με τη συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι ενήλικες φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος για το φορολογικό έτος 2020, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Ως δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος δεν θεωρούνται όσοι έχουν επιλεχθεί ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του ΟΑΕΔ, του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της ΔΥΠΑ 2022-2023, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Δικαιούχοι και ωφελούμενοι με κύρια κατοικία στις επιλέξιμες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας  και της Σάμου, όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση ή να συμπεριληφθούν ως ωφελούμενοι σε αίτηση με προορισμό την περιοχή της κύριας κατοικίας τους.

Σε τέσσερις φάσεις η δράση

Η δράση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις (από Ιούλιο έως Οκτώβριο, ανά μήνα) και ο αριθμός των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών ανά επιλέξιμη περιοχή και ανά φάση καθορίζεται ως εξής:

Φάση 1 (Ιούλιος): Βόρεια Εύβοια 8.000 κάρτες / Σάμος 4.000 κάρτες

Φάση 2 (Αύγουστος): Βόρεια Εύβοια 4.050 κάρτες / Σάμος 2.025 κάρτες

Φάση 3 (Σεπτέμβριος): Βόρεια Εύβοια 7.300 κάρτες / Σάμος 3.650 κάρτες

Φάση 4 (Οκτώβριος): Βόρεια Εύβοια 2.000 κάρτες / Σάμος 1.000 κάρτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως προβλέπεται να γίνει μεταφορά τυχόν υπολοίπων ποσών της φάσης 1 στη φάση 3 και των φάσεων 2 και 3 στη φάση 4.

Στο gov.gr οι αιτήσεις

Αιτήσεις άμεσα θα πρέπει να υποβάλουν αμέσως μόλις ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο gov.gr, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν Ιούλιο σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass»,

Τα ποσά

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας θα επιδοτηθούν με 150 ευρώ (πλην Αυγούστου, οπότε το ποσό διαμορφώνεται στα 100 ευρώ), ενώ οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τη Σάμο θα επιδοτηθούν με 300 ευρώ (πλην Αυγούστου, οπότε το ποσό διαμορφώνεται στα 200 ευρώ). Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Το πιστωθέν χρηματικό ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο και μόνο για την πραγματοποίηση συναλλαγών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται (α) στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου και (β) συγκεκριμένα στους τομείς του τουρισμού (διαμονή, εστίαση) και των τοπικών μεταφορών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ