Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομία«Στραγγαλίζει» την Γερμανία η Gazprom: Μείωσε πολύ την παροχή φυσικού αερίου, 21%...

«Στραγγαλίζει» την Γερμανία η Gazprom: Μείωσε πολύ την παροχή φυσικού αερίου, 21% πάνω οι τιμές

Η Ρωσία επικαλείται τεχνικές δυσκολίες και ελλείψεις ανταλλακτικών λόγω  των κυρώσεων για να δικαιολογήσει την μεγάλη μείωση της μεταφοράς αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream

Εκτίναξε σε νέα ύψη για δεύτερη μέρα τις τιμές του φυσικού αερίου η Gazprom περιορίζοντας κι άλλο τις αποστολές φυσικού αερίου μέσω του   αγωγού Nord Stream που διοχετεύει  αέριο στη Γερμανία μέσω Βαλτικής, κατά περίπου 60%. 

Αφού  ανακοίνωσε μείωση της χωρητικότητας του αγωγού κατά 40% την Τρίτη, η Gazprom διέκοψε σήμερα  τη λειτουργία ενός τρίτου στροβίλου ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του μεγαλύτερου αγωγού της προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου να φτάσουν στα 117 ευρώ ανά ΜWh. 

Την Τρίτη,  η εταιρεία είπε ότι η μεταφορά αερίου  θα περιοριζόταν  στα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως λόγω έλλειψης λειτουργικών συμπιεστών στο Portovaya, το σημείο εισόδου του Nord Stream στη ρωσική ακτή της Βαλτικής.

Το ζήτημα έχει προκύψει αφότου μια τουρμπίνα του αγωγού που είχε σταλεί στον Καναδά για συντήρηση, δεν έχει επιστραφεί ακόμα λόγω των κυρώσεων. Μάλιστα, η Gazprom κατηγορούσε την Siemens για την καθυστέρηση. 

Νωρίτερα την Τετάρτη  είχε γίνει γνωστό ότι ο ρωσικός γίγαντας περιόρισε κατά 15% τις εξαγωγές φυσικού αερίου και προς τον ιταλικό όμιλο Eni. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ