Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιδότηση συσκευών: Ανοίγει το επόμενο διάστημα η πλατφόρμα – Έως 50% –...

Επιδότηση συσκευών: Ανοίγει το επόμενο διάστημα η πλατφόρμα – Έως 50% – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως: «Θέλουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα. Άρα τις επόμενες εβδομάδες. Εκεί θα έχουμε 35 έως 50% επιδότηση. Ανεξαρτήτως εισοδήματος»

Καλεσμένος στην τηλεόραση του Open, βρέθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας για την επιδότηση συσκευών που αναμένεται να ανοίξει, ενώ έδωσε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως: «Θέλουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα. Άρα τις επόμενες εβδομάδες. Εκεί θα έχουμε 35 έως 50% επιδότηση. Ανεξαρτήτως εισοδήματος. Όλοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα με μία διαφορά ότι θα υπάρχει αντικειμενική κατάταξη βάσει κοινωνικών κριτηρίων (μέλος με αναπηρία, πολύτεκνη οικογένεια, χαμηλό εισόδημα). Άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες έχουν περισσότερα μόρια, επομένως θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα επιλεγούν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους».

Μάλιστα, τόνισε πως όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί τα νοικοκυριά θα έχουν μειώσει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος, ενώ όπως είπε αν υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «θα βρούμε τρόπο να το παρατείνουμε».

Τόνισε πως «στόχος μας το 70% της ενέργειας να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Έτσι θα γλυτώσουμε 1 δισ. απο εισαγωγή αερίου».

«Οι παλιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν»
Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση ισχύει για παλαιές συσκευές, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

– Ψυγεία

– Καταψύκτες

– Κλιματιστικά

Δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

– πλυντήρια ρούχων

– πλυντήρια πιάτων

– ηλεκτρικές κουζίνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ