Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνει ο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, LNG και άνθρακα σήμερα, χωρίς συμμετοχή των ευρωπαίων, σύμφωνα με το Reuters. Νέο άλμα σήμερα για το αργό στις ΗΠΑ, πάνω από τα 124 δολάρια το βαρέλι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, με τη σχετική απόφαση να ανακοινώνεται ακόμη και σήμερα από τον Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάιντεν αναμένεται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, LNG και άνθρακα σήμερα, χωρίς συμμετοχή των ευρωπαίων συμμάχων του.   Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα κάνει ανακοινώσεις για τη Ρωσία στις 17:45 σήμερα. 

Το αργό πετρέλαιο καταγράφει μεγάλη άνοδο άνω του 4% και σήμερα, πάνω από τα 124 δολάρια το βαρέλι

Εχθές οι πετρελαϊκές τιμές κινήθηκαν έντονα ανοδικά μετά την πληροφορία ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συζητούσε με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου.

«Η αύξηση της τιμής ήταν πολύ επιθετική σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τα διαγράμματα μας λένε ότι η τιμή του πετρελαίου πρέπει να κάνει κάποια παύση για να μπορέσει να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα», δήλωσε ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικής στην Tiger Brokers Australia.

Αργά τη Δευτέρα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να προχωρήσουν στην απαγόρευση, αν και η Γερμανία, ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού αργού, απέρριψε τα σχέδια για ενεργειακό εμπάργκο.

Η Ρωσία εξάγει περίπου 7 εκατ. βαρέλια την ημέρα αργό και πετρελαϊκά προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ