Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ρωσο-ουκρανικής κρίσης

Απώλειες πέριξ του 2% για τον γερμανικό DAX

Νέες αναταράξεις στις αγορές προκαλεί η νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη ρωσο-ουκρανική κρίση και στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούν κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία οι δύο πλευρές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,19% στις 448,14 μονάδες με τις τράπεζες να χάνουν 3,9% ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι στο κόκκινο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 1,09%, ο γερμανικός DAX με πτώση 1,94%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 2,22%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 1,93% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 1,03%.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τα ρωσικά άρματα μπήκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο και οι πολίτες έλαβαν εντολή να παραμείνουν στα καταφύγια.

Οι επιπλέον κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και στις οποίες συμφώνησαν ΗΠΑ, ΕΕ και Καναδάς προβλέπουν τον αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών από το σύστημα διατραπεζικής επικοινωνίας SWIFT, ενώ Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ