Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕΕ: Δήλωση-βόμβα της Κομισιόν για τα προγράμματα οικονομικής στήριξης

ΕΕ: Δήλωση-βόμβα της Κομισιόν για τα προγράμματα οικονομικής στήριξης

“Τίτλους τέλους” στα προγράμματα οικονομικής στήριξης για τις επιχειρήσεις της ΕΕ θέλει να βάλει το 2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg ,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να σταματήσει να παρέχει το επόμενο έτος οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις παρόλο που οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ δεσμεύονται ότι δώσουν περίπου 3 τρισεκατομμύρια ευρώ ( ή αλλιώς 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια) σε αυτές προκειμένου να σταθούν όρθιες κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Μάλιστα η αρμόδια Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό και την παροχή κρατικής βοήθειας, Margrethe Vestager ζητεί από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξουν “μια προοδευτική κατάργηση των μέτρων στήριξης λόγω της κρίσης”, η οποία θα τερματίσει έως τις 30 Ιουνίου πολλά προγράμματα στήριξης που είναι σε ισχύ.
Εν συνεχεία Vestager εξηγεί γιατί θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά αυτά τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει ” βλέπουμε επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει σημαντικά ” και προσθέτει ότι η σταδιακή κατάργηση θα συνοδεύεται από μέτρα για την έναρξη και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στη φάση ανάκαμψης που θα αντικαταστήσει την κρατική χρηματοδότηση.
Vestager: Να παραμείνουν κάποια μέτρα στήριξης

Ωστόσο την ίδια στιγμή η Επίτροπος προτείνει να παραμείνουν σε ισχύ κάποια μέτρα στήριξης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα , όπως η στήριξη φερεγγυότητας που μπορεί να προσελκύσει ιδιωτική χρηματοδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες συνήθως βασίζονται στην τραπεζική χρηματοδότηση και μπορεί να έχουν μεγάλα χρέη .
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ μπορούν να κάνουν τις παρατηρήσεις τους στις προτάσεις και να ζητήσουν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις πάνω σε αυτές πριν γίνουν οριστικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ