Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαBitcoin: Μεγάλο κανόνι από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στη Νότια Αφρική

Bitcoin: Μεγάλο κανόνι από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στη Νότια Αφρική

Οι ιδρυτές της μεγαλύτερης πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων στη Νότια Αφρική εξαφανίστηκαν με bitcoin των πελατών τους αξίας 3,6 δισ. δολαρίων

Μετά την Τουρκία, όπου ένας 27χρονος διευθύνων σύμβουλος ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων εξαφανίστηκε με 2 δισ. δολάρια των πελατών του, ένα νέο, ακόμη μεγαλύτερο, κανόνι στον χώρο των crypto έσκασε στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Fortune, οι ιδρυτές της μεγαλύτερης πλατφόρμας crypto της χώρας αυτής έχουν εξαφανιστεί μαζί με σχεδόν 3,6 δις. δολάρια σε bitcoin, αφού είχαν προειδοποιήσει τον Απρίλιο τους πελάτες της για χακάρισμα της πλατφόρμας.

Μία νομική εταιρεία στο Κέιπ Τάουν, την οποία είχαν προσλάβει οι θιγόμενοι επενδυτές, ανέφερε ότι δεν μπορεί να βρει τους ιδρυτές της πλατφόρμας Africrypt, Ameer και Raees Cajee. Η νομική εταιρεία ενημέρωσε τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο να είναι σε εγρήγορση, αν κάποιος προσπαθήσει να πουλήσει  σε αυτές το ψηφιακό νόμισμα.

Η Africrypt είχε προειδοποιήσει για χακάρισμα τον Απρίλιο, όταν το bitcoin είχε φθάσει στα ιστορικά υψηλά του επίπεδα, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, είπε στους πελάτες της να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία ή δικηγόρους καθώς αυτό θα «επιβράδυνε» τη διαδικασία ανάκτησης των επενδύσεων τους.

Αυτή τη συμβουλή δεν την ακολούθησαν όλοι οι πελάτες. Ορισμένοι ζήτησαν από τη δικηγορική εταιρεία Hanekom Attorneys να διερευνήσει την υπόθεση. Η νομική εταιρεία διαπίστωσε ότι τα κεφάλαια της εταιρείας είχαν μεταβιβασθεί τόσες πολλές φορές και μέσω τόσων πολλών φίλτρων , ώστε είναι απίστευτα δύσκολο – αν και τεχνικά όχι αδύνατο – να βρεθούν τα ίχνη των κρυπτονομισμάτων.

Αν τα χρήματα των πελατών δεν ανακτηθούν θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιστορικά ζημιά από επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Συνολικά, 69.000 bitcoin έχουν εξαφανιστεί από την εταιρεία, η αξία των οποίων ανερχόταν σε 3,6 δις. δολάρια κατά τον χρόνο της εξαφάνισής τους, αλλά σήμερα – λόγω της πτώσης της τιμής του κρυπτονομίσματος – ανέρχεται σε 2,4 δις. δολάρια.

πηγη: imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ