“Ελάτε να φτιάξουμε παντού στη χώρα πρότυπα ψηφιακά αγροκτήματα εκαπαιδευτικού χαρακτήρα”

O Γιάννης Οικονόμου στο Delphi Economic Forum VI

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή στο Ζάππειο Μέγαρο, συμμετείχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου.

Το θέμα της  συζήτησης: «Σύγχρονη Γεωργία: Οι επιπτώσεις της  COVID -19 στην απομακρυσμένη επικοινωνία και η ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπυξης και Τροφίμων, φρόντισε να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις των εποχών και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα της τηλεκπαίδευσης των νέων αγροτών.  “Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τηλε-εκπαιδεύσεις των νέων αγροτών, που είχαν σταματήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και στερούνταν η δυνατότητα στους νέους αγρότες να ολοκληρώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και να πάρουν το ποσό που τους αναλογεί. Το κομμάτι αυτό βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, όπως πως και η προσαρμογή μας σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαδικασίες επιβεβαίωσης των μέτρων του ΠΑΑ” τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 “Το οικοσύστημα προσαρμόστηκε έτσι ώστε να μην σταματήσει η ροή σε όλη την αλυσίδα αξίας”.είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, και συμπλήρωσε ότι “Η γη δεν έμεινε άσπαρτη”

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ο πρωτογενής τομέας λειτουργεί με όρους παρελθόντος γιατί δεν υπάρχουν οι ψηφιακές δεξιότητες στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών. “Είναι και αυτός ένας λόγος για τον οποίο τα βήματα ήταν σημαντικά ήταν όμως άτακτα και δεν φτάσανε σε τόσο μεγάλο βάθος. Δείξαμε, ωστόσο, μεγαλύτερη ευελιξία έτσι ώστε να γίνονται όλα μέσα στο περιβάλλον και τις συνθήκες του Covid”, διευκρίνισε.

“Έχουμε μπροστά μας όχι σταυροδρόμι αλλά μονόδρομο. Να συνεχίσουμε το τρένο του ψηφιακού μετασχηματισμού γιατί είναι συστατικό στοιχείο και της ανθεκτικότητας του πρωτογενούς τομέα αλλά και της προοπτικής που πρέπει να έχει μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται” τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την τοποθέτησή του.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ