Τουρισμός: Η επιμήκυνση της περιόδου μέχρι τον Νοέμβριο το επόμενο στοίχημα για την Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα η τουριστική περίοδος. Οι πρώτοι ταξιδιώτες ήρθαν ήδη στην Ελλάδα, αλλά ο μεγάλος όγκος αναμένεται από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Επόμενος στόχος η σεζόν να πάει ακόμη και μέχρι τον Νοέμβριο.

Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν είναι το επόμενο στοίχημα για την Ελλάδα. Χθες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως εφικτό, σημειώνοντας ότι υπάρχει μία τεράστια ζήτηση η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει και δεν αποκλείεται η σεζόν να πάει ακόμη και μέχρι τον Νοέμβριο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, υπάρχει αρκετή ζήτηση που δεν θα ικανοποιηθεί το πρώτο διάστημα, λόγω φόβου. Όσο περνάει ο καιρός, σημείωσε, κάποιοι θα πείθονται ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, ενώ θα προχωράει και ο εμβολιασμός, γεγονός που θα σημάνει αυτομάτως ότι όλο και περισσότεροι θα θέλουν να κάνουν διακοπές.

Το ενδεχόμενο να πάει πιο μακριά η φετινή τουριστική περίοδος είχε επισημάνει προ ημερών και ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, η TUI.

Όπως είχε σημειώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φριτς Γιούσεν, «βλέπουμε μια τεράστια συσσωρευμένη ζήτηση για το τέλος της σεζόν, η παράτασή της είναι βιώσιμη και είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί με τους προορισμούς».

Στις ίδιες δηλώσεις ο ισχυρός άνδρας της TUΙ είχε τονίσει ότι «οι νέες κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί από τον Απρίλιο» και ότι αναμένει «περισσότερους προορισμούς να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες. Είμαστε τώρα στην αρχή μιας αναμενόμενης επανεκκίνησης. Η προσμονή είναι αισθητή, υπάρχουν ευκαιρίες για τον τουρισμό και για την TUI».

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Από το υπουργείο Τουρισμού, όπως τόνισε χθες ο Χ. Θεοχάρης, δίνεται μεγάλο βάρος στο σχέδιο για εμβολιασμό όλων των κατοίκων στα νησιά μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Επικαλούμενος τα ταξίδια και τις επαφές του με τουριστικούς παράγοντες, μίλησε για το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη, εντούτοις είναι στην τρίτη θέση από πλευράς προτιμήσεων, ενώ στις ΗΠΑ κανείς δεν ενδιαφέρεται πού έχει καταταγεί η χώρα μας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από «υψηλή επικινδυνότητα». Αναφορικά μάλιστα με τη Μεγάλη Βρετανία, ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία του, η οποία στηρίζεται στην πρόσφατη επίσκεψη στο Λονδίνο, ότι η χώρα μας θα μπει στην «πράσινη λίστα», δεδομένου, όπως σημείωσε, ότι δεν ήταν δυνατόν μέχρι τώρα να εξεταστούν στοιχεία σε περιφερειακό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, όπου υπάρχουν κάποια ζητήματα, σημείωσε ότι θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συζητήσεις των δύο πλευρών. Έχουμε ένα σχέδιο δράσης για να μαζευτούν τα δεδομένα που χρειάζονται ώστε να πάρουν τις αποφάσεις τους, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χάρης Θεοχάρης δεν έβαλε στόχο για τα έσοδα, αρκούμενος να πει ότι πρέπει «να μας ενδιαφέρει η ποιότητα», η αναγνώριση του brand της χώρας. Δεν είναι παραγωγικό να εστιάζεις σε στόχους, μια απόφαση κυβέρνησης ή μια ανατροπή σε ό,τι αφορά την πανδημία μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, παραδέχθηκε.

Digital Green Pass

Ο Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι την 1η Ιουνίου η χώρα θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πράσινο πιστοποιητικό που ετοιμάζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα δεχτεί ως αξιόπιστα εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από την Ευρώπη, δεδομένου ότι επηρεάζουν κρίσιμες αγορές για την Ελλάδα, όπως η Σερβία και η Ρωσία.

Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι θα ανοίξουν ξανά οι αιτήσεις από το περσινό πρόγραμμα για όποιο ποσό δεν αξιοποιήθηκε.

πηγη: imerisia.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ