Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΦορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει το Taxisnet – Οι...

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει το Taxisnet – Οι ελαφρύνσεις που προωθούνται

Από τις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και για φέτος. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ανακοινώσει και την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία.

Οπως όλα δείχνουν όμως, το Taxisnet αναμένεται να ανοίξει μετά το Πάσχα και η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, αντί των καθιερωμένων τριών διμηνιαίων.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιλέξουν να υποβάλουν φορολογική δήλωση τελευταία στιγμή θα έχουν διπλή δόση τον Αύγουστο και μετά μηνιαίες δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προαναγγείλει προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, με σημαντικότερη κίνηση αυτή της μείωσης του ύψους των τεκμηρίων.

Αλλαγές θα υπάρξουν, κατά πληροφορίες, και στο «μέτωπο» των ηλεκτρονικών αποδείξεων. Με δεδομένο οτι το παρατεταμένο lockdown δεν έχει επιτρέψει σε πολλούς φορολογούμενους να καλύψουν το 30% του εισοδήματος τους με δαπάνες που πραγματοποίησαν με ηλεκτρονικό χρήμα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εναλλακτικά σενάρια.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν εντάσσονται σε κάποια από τις κατηγορίες που έχουν τεθεί σε ειδικό καθεστώς λόγω της Covid θα εξακολουθήσουν και φέτος να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν ηλεκτρονικές δαπάνες που να καλύπτουν το 30% του εισοδήματός τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσουν το προβλεπόμενο από την ισχύουσα νομοθεσία πρόστιμο.

πηγη: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ