Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚαταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης σε υπαλλήλους

Καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης σε υπαλλήλους

Τι αναφέρει σχετική εγκύκλιος

Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης σε υπαλλήλους που απουσιάζουν με ειδική άδεια ευπαθών ομάδων, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής;
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 16 του Ν.4354/2015 «στην περίπτωση που οι δικαιούχοι του επιδόματος θέσης ευθύνης απουσιάζουν προσωρινά από τα καθήκοντά τους, κατά τη διάρκεια θεσμοθετημένων αδειών, πλην της κανονικής, για συνεχόμενο χρονικό διάστημα άνω του ενός (1) μήνα, το επίδομα θέσης ευθύνης καταβάλλεται στον υπάλληλο που ασκεί νόμιμα χρέη αναπληρωτή, μέχρι την οριστική επιστροφή του δικαιούχου στα καθήκοντά του».


Επίσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» οι υπάλληλοι που απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας για λόγους προστασίας της υγείας τους παρέχουν υποχρεωτικά εργασία εξ αποστάσεως εφόσον είναι δυνατή η άσκηση των καθηκόντων τους εξ αποστάσεως ή η φύση των καθηκόντων τους δεν απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Υπηρεσία κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 67 του ν.4722/2020.

Για την περίπτωση που δεν είναι δυνατή ή άσκηση των καθηκόντων εξ αποστάσεως, κάθε τέταρτη ημέρα απουσίας στο σύνολο της εν λόγω άδειας χρεώνεται με κανονική άδεια ή με οποιαδήποτε άλλη άδεια δικαιούται ο υπάλληλος, εκτός της αναρρωτικής, ανεξαρτήτως των προϋποθέσεων χορήγησης των αδειών αυτών.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι υπάλληλοι που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας απουσίας λόγω του ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα θέσης ευθύνης όλο το διάστημα της απουσίας τους, τόσο στην περίπτωση της εξ αποστάσεως
εργασίας όσο και στην περίπτωση που κάνουν χρήση της απουσίας των τεσσάρων ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ