Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕΚΤ: Σε πέντε χρόνια η κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ

ΕΚΤ: Σε πέντε χρόνια η κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ

«Τα πέντε χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το ψηφιακό νόμισμα δεν είναι απλό και δεν είναι απλά τεχνικό θέμα», δήλωσε ο Φάμπιο Πανέτα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αποφασίσει στα μέσα του έτους για το αν θα προωθήσει το ψηφιακό ευρώ. Αλλά η κυκλοφορία του νομίσματος πιθανόν να χρειαστεί περίπου πέντε χρόνια ακόμη, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα.

Αν η διαδικασία πάρει το πράσινο φως φέτος, θα υπάρξει μία διετής διερευνητική φάση και μία διετής έως τριετής φάση εφαρμογής, είπε ο Πανέτα σε συνέδριο.

«Τα πέντε χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι (το ψηφιακό νόμισμα) δεν είναι απλό και δεν είναι απλά τεχνικό θέμα», σημείωσε ο Πανέτα.

«Η καθιέρωσή του θα έχει αναπόφευκτα πολύ ισχυρό αντίκτυπο όχι μόνο στις πληρωμές και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς, αλλά και ευρύτερα σε όλη την κοινωνία».

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ελπίζει πως το ψηφιακό ευρώ μπορεί να είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters

πηγη: imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ