Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΜπαλάκι οι παραγωγοί όψιμου καρπουζιού

Μπαλάκι οι παραγωγοί όψιμου καρπουζιού

Μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων για τις κορωνοενισχύσεις όψιμου καρπουζιού

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των παραγωγών, οι καλλιεργητικές όμως ανάγκες τρέχουν και η νέα χρονιά είναι μπροστά.

Ένα μήνα σχεδόν παραμένει στο υπουργείο των Οικονομικών και συγκεκριμένα στον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη ο φάκελος για τις κορωνοενισχύσεις όψιμου καρπουζιού, ένα προϊόν το οποίο υπέστη διαταραχή λόγω του κορωνοϊού.

Οι πληροφορίες από τα συναρμόδια υπουργεία είναι συγκεχυμένες και ανεπίσημες, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η αγωνία των παραγωγών που έχουν μεγάλες ανάγκες και κόστη να αντιμετωπίσουν ενόψει των νέων φυτεύσεων.

Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα το γραφείο του Θεόδωρου Σκυλακάκη, από το οποίο απάντησαν πως τα αιτήματα είναι πολλά και σε περίπτωση έγκρισης, αυτό ανακοινώνεται από το αρμόδιο υπουργείο (στην προκειμένη περίπτωση το ΥπΑΑΤ).

Βέβαια στις 19 Φεβρουαρίου 2021 ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 3828/3-2-2021 ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Χήτας, επισημαίνει ότι… αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το συγκεκριμένο γεγονός έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους  παραγωγούς και στην Ηλεία, δεδομένου ότι σύντομα  θα ξεκινήσουν  οι νέες φυτεύσεις και τα φυτώρια ζητάνε τα χρήματα για την προμήθεια των φυτών, όμως ο κόσμος δεν έχει ευχέρεια καθώς δεν πήρε ενίσχυση, ενώ τόσο καιρό ακούγεται ότι θ πάρουμε.

Οι αγρότες ζητούν ακόμα και από το ΥπΑΑΤ να ξεκαθαρίσει τα ζητήματα αυτά και να ανακοινώσει επιτέλους αν, πότε και πόση θα είναι η ενίσχυση για να μπορούν να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ