Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπίδομα 534 ευρώ: Μπάχαλο με τις αναστολές Μαρτίου - Διευκρινήσεις για τα...

Επίδομα 534 ευρώ: Μπάχαλο με τις αναστολές Μαρτίου – Διευκρινήσεις για τα κριτήρια

Σε διευκρινίσεις, σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο, προχώρησαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με κοινή ανακοίνωσή τους.

Σε διευκρινίσεις προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αναφορικά με τις αναστολές Μαρτίου. Λόγω του ότι άλλαξαν οι προϋποθέσεις γΙα τις πληττόμενες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν μπερδευτεί λογιστές και επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου καθώς όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας στο σύστημα πρέπει να περαστούν τα νέα δεδομένα από την ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα σε κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Α. Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής. Ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους. Εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

Β. Όσες επιχειρήσεις/εργοδότες είναι πληττόμενες, βάσει ΚΑΔ, που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών. Δύνανται να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο 2021.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις που:

i) Έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018 και,

ii) ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Και επιπλέον

iii) δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες και να μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις των εργαζομένων τους, πρέπει:

α) να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και

β) να μην παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που τηρεί η ΑΑΔΕ.

πηγη: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ