Συνταξιούχοι που εργάζονται: Αυξήσεις και αναδρομικά μέχρι τέλος Μαρτίου

492

Αυξήσεις και αναδρομικά για συνταξιούχους που εργάζονται. Ποιοι θα πληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου

Αυξήσεις και αναδρομικάθα πρέπει να δουν σύντομα οι συνταξιούχοι που εργάζονται. Με πρώτους στη λίστα αυτών που θα πάρουν τα σχετικά ποσά να είναι αυτοί του Δημοσίου.

Ειδικότερα, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς αναφέρει, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά που δουν οι συνταξιούχοι που εργάζονται σχετίζονται από τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαρτίου του 2020, αλλά δεν εφαρμόζεται. Ο νόμος αυτός προβλέπει μικρότερη περικοπή στις συντάξεις των συνταξιούχων που εργάζονται στο 30% αντί του 60%. Δηλαδή, για παράδειγμα, στα 1.000 ευρώ, ο εργαζόμενος συνταξιούχος λάμβανε 400 ευρώ, ενώ τώρα θα παίρνει 700 ευρώ.

Αυτοί που θα δουν άμεσα την αύξηση είναι αυτοί που είτε θα βγουν τώρα στη σύνταξη. Είτε θα πιάσουν τώρα δουλειά, οι υπόλοιποι έχουν λαμβάνειν αναδρομικά. Πρώτοι στη λίστα αυτών που θα λάβουν στις 29 Μαρτίου τα αναδρομικά 12μηνου είναι περίπου 400 συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι που αναμένουν αύξηση και αναδρομικά είναι περίπου 200.000. Συγκεκριμένα, αφορούν σε ποσοστά αναπλήρωσης από τον Οκτώβριο του 2020. Και στην απασχόληση μετά τη συνταξιοδότηση από τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: imerisia.gr