Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣταϊκούρας προς ιδιοκτήτες ακινήτων: Δηλώστε το ΙΒΑΝ για να πληρωθείτε

Σταϊκούρας προς ιδιοκτήτες ακινήτων: Δηλώστε το ΙΒΑΝ για να πληρωθείτε

Έκκληση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΤ, σε 43.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια αλλά και σε 55.000 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού καθώς σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων και του επιδόματος θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι προγραμματίζεται αυτήν την εβδομάδα η νέα πληρωμή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια το Νοέμβριο ενώ αύριο η ΑΑΔΕ θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που θα δοθεί τώρα αναμένεται να φτάσει συνολικά τα 60 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην ισχύσει για τα εισοδήματα του 2020 η υποχρέωση για συγκέντρωση του 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι θα υπάρξει βοήθεια, αν χρειαστεί, στις κατηγορίες πολιτών που πραγματικά έχουν πληγεί από την πανδημία. Οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν το υπουργείο Οικονομικών έχει στα χέρια του όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ