Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΗ άρση των περιορισμών εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου κίνησης

Η άρση των περιορισμών εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου κίνησης

Παίρνει τα πάνω της σταδιακά η τιμή του πετρελαίου κίνησης, που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αγρότες για τις μετακινήσεις τους και για τις εργασίες στην εκμετάλλευσή τους.

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, από τα τέλη τουλάχιστον του Δεκεμβρίου και μετέπειτα καταγράφεται αύξηση τιμών στην αντλία, γεγονός που οδηγεί τους αγρότες, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, η μέση τιμή του diesel κίνησης ήταν 1,16 ευρώ το λίτρο στις 23 Δεκεμβρίου, όπως και την 1η Γενάρη του 2021.

Στις 8 Ιανουαρίου έφτασε τα… 1,18 ευρώ το λίτρο, στις 13 Ιανουαρίου στα 1,20 ευρώ και στις 20 του Ιανουαρίου, ανήλθε στα 1,222 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή τελευταία η τιμή παίρνει πλέον πάνω 2 περίπου λεπτά τη βδομάδα.

Το πλέον στενάχωρο για την.. τσέπη των αγροτών είναι ότι με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων κ.λπ. η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω, όπερ σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την επιβολή του πράσινου τέλους, θα αυξηθεί κι άλλο η τιμή του πετρελαίου και μάλιστα προ φουλ περιόδου κατανάλωσης για τον πρωτογενή τομέα, όπως είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ