Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιξε το λιανεμπόριο – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές που θα βγουν για τα ψώνια τους στις χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράσουν προϊόντα με έκπτωση μόνο από τα e-shop. Ομως, από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου οι καταναλωτές μπορούν – στέλνοντας sms στο 13033 με τον κωδικό 2 – να βγαίνουν μόνο για δύο ώρες να κάνουν τις αγορές τους στις χειμερινές εκπτώσεις.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Τα μαγαζιά άνοιξαν προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά η αγορά και να «σωθεί η παρτίδα». Ωστόσο, τα καταστήματα προβλέπεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, περίοδος κατά την οποία θα είναι κρας τεστ για να ληφθούν αποφάσεις και για άνοιγμα περισσότερων κλάδων ή χαλάρωση περισσότερων μέτρων, όπως είναι η μετακίνηση εκτός νομού.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν έχει ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 6:00, έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 6:00.

«Εμπιστεύομαι τους συμπολίτες μου» είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όσο για την εστίαση τόνισε ότι «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα», κυρίως γιατί, όπως τόνισε, «οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν τον χώρο της εστίασης ως τον χώρο υπερμετάδοση». «Ο Φεβρουάριος είναι μακριά, η αγωνία μου είναι να μετρήσουμε την Παρασκευή και την άλλη Παρασκευή», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης. Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τζίρο των καταστημάτων που θα ανοίξουν για την περίοδο των εκπτώσεων.  

 πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ