Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομία«Χαριστική βολή» από τον παγετό;

«Χαριστική βολή» από τον παγετό;

Πλημμύρες, αδιάθετα προϊόντα και εξευτελιστικές τιμές, φέρνουν σε μεγάλο αδιέξοδο τους παραγωγούς πορτοκαλιών

Σε «κλοιό» παγετού  βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα εσπεριδοειδή λόγω των πολύ  χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και στην Ηλεία, με αποτέλεσμα  οι παραγωγοί να έχουν ένα ακόμα λόγο για να ανησυχούν!

Ήδη οι επιπτώσεις από τον παγετό που επικρατεί τις πρωινές ώρες είναι εμφανείς σε αρκετές καλλιέργειες, ενώ  εκφράζεται έντονη ανησυχία  πως εφόσον υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας,  τα προϊόντα θα υποστούν  καταστροφή…

Και η εμφάνιση του παγετού έρχεται συγχρόνως με τις ραγδαίες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν  το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από τις οποίες υπάρχουν ακόμα τα «σημάδια»  των πλημμυρών μέσα στις καλλιέργειες, οι οποίες έχουν αποκτήσει κίτρινη όψη.

Ωστόσο γι’ αυτές τις ζημιές οι εσπεριδοπαραγωγοί αναμένουν ακόμα τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, εκφράζοντας  για άλλη μια φορά την ανησυχία ότι αυτοί θα …εμφανιστούν αφού όχι μόνο θα έχουν εξαφανιστεί τα νερά από τα χωράφια, αλλά και τα ίδια τα πορτοκάλια θα έχουν αφανιστεί!

Κοντά στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία για τη διάθεση των πορτοκαλιών, ή αν αυτό συμβεί,  γίνεται σε εξευτελιστικές τιμές, όπως λ.χ. τα προϊόντα που παρελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες από τον κάμπο Μακρισίων  με 12 λεπτά το κιλό…

Η περιγραφείσα κατάσταση σίγουρα δεν είναι ευνοϊκή για τους παραγωγούς, αλλά μάλλον  ιδιαίτερα απογοητευτική, αφού για μια ακόμα φορά το εισόδημά τους  από τα πορτοκάλια (και όχι μόνο) οδηγείται στα «Τάρταρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ