Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΤσικνοπέμπτη: «Πήραν φωτιά» από νωρίς το πρωί οι ψησταριές

Τσικνοπέμπτη: «Πήραν φωτιά» από νωρίς το πρωί οι ψησταριές

Τα τηλέφωνα στα ψητοπωλεία δεν σταματούν να χτυπούν, ενώ οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να φτιάξουν το πλάνο της ημέρας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, από νωρίς το πρωί, οι ψήστες τηρούν την παράδοση της Τσικνοπέμπτης και βάζουν τα κρέατα στη σούβλα.

Τα τηλέφωνα στα ψητοπωλεία παίρνουν «φωτιά», ενώ οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να φτιάξουν το πλάνο της ημέρας ούτως ώστε όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι και να αποφευχθούν τα προβλήματα.

«Έχουμε λάβει κοκορέτσι, κοντοσούβλι, έχουμε βάλει φωτιά και θα βάλουμε και το αντικρυστό τώρα. Σήμερα θα ψήσουμε περίπου 1,5 τόνο κρέας, περιμένουμε πολύ κόσμο, και ο κόσμος θα ανανεωθεί περίπου 4 φορές. Από τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε περίπου στις 2 η ώρα το μεσημέρι. Έχουμε και παραγγελίες να δώσουμε. Δύο μέρες προετοιμαζόμαστε για αυτή την μέρα», ανέφερε ο κ. Γιώργος Καπνάκης, ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στην Γλυφάδα.

«Φέτος είναι περισσότερες οι κρατήσεις. Φεύγει περισσότερο το αρνί και το κοκορέτσι. Σήμερα είναι πιο… παραδοσιακός ο κόσμος, αυτά επιλέγει. Βγαίνει περίπου 25 ευρώ το άτομο αν κάποιος έρθει στον χώρο μας, στα 18 ευρώ η παραγγελια για έξω. Είναι ακριβότερα γιατί πήραμε τα παϊδάκια 11 ευρώ το κιλό. έχουμε και μενού vegan», συμπλήρωσε.

Τσικνίζουν και στην Κωνσταντινούπολη

Ψησταριά έχει στηθεί και στην Κωνσταντινούπολη. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, το έθιμο τηρείται και τα κάρβουνα έχουν ανάψει στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου, όπου και αναμένεται να περευρεθούν περίπου 100 άτομα για να τσικνήσουν.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ