Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΔικηγόρος Βέρτη: Δεν έχει σχέση με τη διοργάνωση του εμβολιασμού, έχει χάσει...

Δικηγόρος Βέρτη: Δεν έχει σχέση με τη διοργάνωση του εμβολιασμού, έχει χάσει συγγενείς του από κορωνοϊό

«Μόλις έγινε αντιληπτό ότι εξαπατήθηκαν, ο ίδιος τους προέτρεψε να κινηθούν δικαστικά» πρόσθεσε για τον εμβολιασμό «μαϊμού» του τραγουδιστή και των συνεργατών του

Ο Νίκος Βέρτης έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις παρουσία δικαστή και εισαγγελέα, μετά την εμπλοκή του σε εμβολιασμό «μαϊμού», πριν την συναυλία στο Ισραήλ.

Ο τραγουδιστής κατηγορείται πως προσέλαβε ψευτογιατρό για μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε 30 μουσικούς της ορχήστρας του, πριν αρχίσουν τις συναυλίες τους στο Ισραήλ. Το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, η δικηγόρος του τραγουδιστή, Φιλιππία Κατσαούνη, μίλησε στο «Super Κατερίνα» για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον εντολέα της.

Η ίδια τόνισε ότι ο τραγουδιστής είναι θύμα σε αυτή την ιστορία και επισήμανε ότι η εταιρεία από το Ισραήλ ήταν εκείνη που είχε αναλάβει τον εμβολιασμό.Πιο συγκεκριμένα, η δικηγόρος του Νίκου Βέρτη είπε: «Ο κ. Βέρτης, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, είναι θύματα σε αυτή την ιστορία. Δεν είχαν καμία σχέση με τη διοργάνωση του εμβολιασμού, την οποία ανέλαβε ισραηλινή εταιρία παραγωγής συναυλιών αναθέτοντας τον εμβολιασμό τους σε ένα πρόσωπο που τους παρουσιάστηκε σαν γιατρός και τον οποίο πρώτη φορά συνάντησαν την ημέρα του εμβολιασμού όλων. Λίγο καιρό πριν είχαν χάσει στενά συγγενικά τους πρόσωπα από την πανδημία. Συγκεκριμένα ο κ. Βέρτης έχασε την πρώτη ξαδέρφη του και τον θείο του που ήταν και πατέρας ενός εκ των συνεργατών του. Γι’ αυτό άλλωστε μαζί με τον κ. Βέρτη, με συνεργάτες του και μέλη της ορχήστρας που επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, εμβολιάστηκαν και συνεργάτες του που δεν ταξίδεψαν μαζί με τους υπόλοιπους για τη συναυλία, ενώ επίσης εμβολιάστηκαν και συγγενικά τους πρόσωπα, με μόνο σκοπό την προστασία της υγείας όλων».Η δικηγόρος του τραγουδιστή πρόσθεσε στη συνέχεια, ότι: «Να τονίσω πως ο εμβολιασμός ήταν προαιρετικός, κανένας δεν εξαναγκάστηκε να εμβολιαστεί, ούτε να συμμετέχει στη συναυλία. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι εξαπατήθηκαν, ο ίδιος ο κ. Βέρτης τους προέτρεψε όλους να κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και έτσι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον του πραγματικά υπαίτιου προσώπου. Να τονίσω πως εμβολιάστηκαν πάνω από 30 άτομα και μόνο 2 εξ αυτών, έχοντας προσωπικά κίνητρα, στράφηκαν εναντίον του κ. Βέρτη και όχι εναντίον του δήθεν γιατρού, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τα στοιχεία του τελευταίου. Τέλος, αν και είναι εξαιρετικά προφανές, ο κ. Βέρτης δεν είναι εργοδότης των μελών της ορχήστρας και ο λόγος που στοχοποιείται είναι πως αποτελεί το μόνο ευρέως αναγνωρίσιμο πρόσωπο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε μέσω αυτού επιδιώκεται δημοσιότητα».

Τι έχει συμβεί
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατά του Νίκου Βέρτη, του στενού συνεργάτη του Χαράλαμπου Καμπά και του Κύπριου ψευτογιατρού που εμβολίασε με άγνωστο υγρό πάνω από 30 άτομα, τον Απρίλιο του 2021 προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες του τραγουδιστή.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2022 μετά από καταγγελία δύο μουσικών που ανήκαν στην ορχήστρα του τραγουδιστή, με τον έναν να προχωρεί σε μήνυση κατ’ αγνώστων και τον δεύτερο να δηλώνει μάρτυρας στη μήνυση. Μάλιστα ο μεν πρώτος παραιτήθηκε, ο δε δεύτερος απολύθηκε από την ορχήστρα.

Ο Νίκος Βέρτης παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα απάτης από τον ψευτογιατρό που έστειλε η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής, αλλά διαφώνησε με όσα ισχυρίζονται οι δύο πρώην μουσικοί του. Μάλιστα, έχει καταθέσει αγωγές εναντίον τους, τρεις για κάθε μουσικό, θέλοντας να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του για όσα καταγγέλλουν. Ωστόσο, μετά την εισαγγελική έρευνα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των τριών, που θα εκδικαστεί τον Ιούνιο. Σύμφωνα με αυτήν, οι εξηγήσεις που έδωσε ο Νίκος Βέρτης για τα εμβόλια-μαϊμού δεν έπεισαν τον εισαγγελέα. Ετσι, ο τραγουδιστής κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ηθική αυτουργία σε κατ’ εξακολούθηση κατάρτιση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού και ηθική αυτουργία για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Καμπάς, ενώ ο Κύπριος ψευτογιατρός Δημήτρης Παναγιώτου κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ