Μέσα σε πέντε μέρες ο ηθοποιός που ζούσε στην ανέχεια, απέκτησε νέο σπίτι και προτάσεις για δουλειά
Μία συνέντευξη ήταν αρκετή για να καταφέρει ο Γιώργος Λαμπάτος να ζητήσει βοήθεια από τον κόσμο. Ο ηθοποιός μίλησε στην Espresso για τις συνθήκες φτώχειας στις οποίες ζούσε στο υπόγειο των 15 τμ, με μηνιαίο εισόδημα 220 ευρώ.
Μέσα σε πέντε μέρες, η ζωή του άλλαξε. Η ιστορία του προβλήθηκε στα περισσότερα από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Ο ίδιος επιβεβαίωσε στην Espresso, ότι η οικογένεια του ηθοποιού, Γιώργου Βασιλείου του παραχώρησε μια γκαρσονιέρα. Ταυτόχρονα, έχει αρχίσει να δέχεται προτάσεις για δουλειά από μουσικά μεζεδοπωλεία, μιας και παίζει κιθάρα, στα δυτικά προάστια, αλλά και από θέατρα της Αθήνας.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ζωή μου άλλαξε σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο άμεσο τρόπο λόγω δημοσιότητας. Κάθε μέρα και κάποιος άλλος φύλακας άγγελος εμφανίζεται στη ζωή μου. Τελικά η ανθρωπιά δεν χάθηκε». Αυτά είναι τα λόγια του για την άμεση ανταπόκριση του κόσμου.
Μέσω Facebook το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, ο ηθοποιός ανέβασε ένα καθόλου τυχαίο τραγούδι του Νίκου Οικονομόπουλου. Το κομμάτι λέει «για κάποιο λόγο γίναν’ όλα» – φράση που θα μπορούσε να περιγράψει τη στροφή 180 μοιρών στη ζωή του, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Το νέο του σπίτι
Με δημοσίευμα της Espresso τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό πως η σύζυγος και ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού, Γιώργου Βασιλείου, αποφάσισαν να παραχωρήσουν στον Γιώργο Λαμπάτο μια γκαρσονιέρα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, προκειμένου να είναι πιο βιώσιμος ο χώρος που ο ίδιος ζει. Μέχρι πρόσφατα, ο άνεργος ηθοποιός ζούσε σε ένα υπόγειο 15 τμ. «Είναι αλήθεια, και νιώθω τόσο λίγος μπροστά σε αυτή τη μεγαλοψυχία όλων αυτών των ανθρώπων που δεν ξέρω πώς θα τους ξεπληρώσω» δήλωσε ο Γιώργος Λαμπάτος.
giorgosvasileioy
Ο Γιώργος Βασιλείου με τη σύζυγό του, Ευαγγελία
Η ζωή στο υπόγειο με 220 ευρώ τον μήνα
Ο Γιώργος Λαμπάτος αποκάλυψε τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει τα τελευταία χρόνια και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα Espresso, λέγοντας αρχικά: «Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω. Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου. Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα».
Ο Γιώργος Λαμπάτος τόνισε πως: «Δουλειά ζητάω, όχι ελεημοσύνη. Επιβιώνω με το ΚΕΑ των 150 ευρώ το μήνα συν το επίδομα ενοικίου που είναι 70 ευρώ. Δεν έχω χτυπήσει καμία πόρτα. Ντρέπομαι και δεν αισθάνομαι καλά να μιλήσω για όλα όσα βιώνω. Το επόμενο όμως βήμα είναι είτε να ζητήσω βοήθεια από το Σπίτι του Ηθοποιού, είτε να μείνω στο δρόμο. Έφτασα στο σημείο να χάσω την αξιοπρέπειά μου και να πέσω πολύ χαμηλά. Πέρασε από το μυαλό μου να δώσω τέλος στη ζωή μου, γιατί βλέπω την αδικία και βρίσκω συνεχώς μπροστά μου τοίχο».
Ο Γιώργος Λαμπάτος ανέφερε επίσης: «Οι γονείς μου μού άφησαν ένα σπιτάκι στην Πρέβεζα, το οποίο είναι υποθηκευμένο. Με την τράπεζα έκανα έναν διακανονισμό να δίνω 110 ευρώ το μήνα για να το σώσω και να έφευγα να πήγαινα εκεί να μείνω. Όμως πώς να το σώσω όταν το μήνα παίρνω 220 ευρώ; Κι έτσι το μόνο που έχω είναι όσα έχω εδώ μέσα σε αυτό το υπόγειο».
Στο τέλος της συνέντευξης, τόνισε πως: «Αυτό που με κρατάει στη ζωή είναι η κιθάρα μου και το ότι γράφω μουσική, αλλιώς θα είχα φουντάρει».
Ο Γιώργος Λαμπάτος στην τηλεόραση και το σινεμα
Ο Γιώργος Λαμπάτος αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα καθώς και από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Ο μαμάκιας», «Βασίλισσα Ελισάβετ τετρακοσιοστή πεντηκοστή τέταρτη», «Μαγική πόλη», «Η μαγικη κατασκήνωση».
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η Τούρτα της Μαμάς», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Λαβ σόρρυ», «Μη μασάς το παραμύθι», «Τζιν και Τσέρρυ», «Το 13ο Κιβώτιο», «Το Συνεργείο» και «Χάι Ροκ».