Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΦεγγάρι του Λύκου: Πότε θα δούμε στον ουρανό την πανσέληνο Ιανουαρίου –...

Φεγγάρι του Λύκου: Πότε θα δούμε στον ουρανό την πανσέληνο Ιανουαρίου – Πώς προέκυψε το όνομα

Γιατί ονομάστηκε έτσι

Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, γνωστό ως πανσέληνος του λύκου, πλησιάζει.

Σύμφωνα με το «Old Farmer’s Almanac», ονομάζουμε «φεγγάρι του λύκου» την πανσέληνο του Ιανουαρίου, επειδή, εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό, την περίοδο που τα αλιχτίσματα των λύκων είναι πιο τακτικά.

Τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται κατά από τις φυλές ιθαγενών της Αφρικής. Τεύχος του αστρονομικού περιοδικού που εκδόθηκε τη δεκαετία του 1930 ανέφερε πως, κάθε φυλή, έδινε και ένα διαφορετικό όνομα στην πανσέληνο.


Για την πανσέληνο Ιανουαρίου, η έκδοση έδινε τις εξής εναλλακτικές:

Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι)
Φεγγάρι του πάγου ( από την φυλή Αλονκίν)
Σκληρό Φεγγάρι (από την φυλή Ντακότα)
Φεγγάρι των πνευμάτων (από την φυλή Οτζίμπουε)

Πότε είναι η πανσέληνος του Λύκου
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της NASA, για το 2024, θα δούμε την πανσέληνο του λύκου την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου.

Στη χώρα μας, ειδικότερα, το 100% της φωτεινότητάς του θα αγγίξει το φεγγάρι στις 00:12 τα ξημερώματα. Γύρω στις 17:40 το απόγευμα, ωστόσο, κατά τη δύση του ηλίου, θα φαίνεται μεγαλύτερο. Αυτό συμβαίνει διότι, όταν ανατέλλει, το φεγγάρι φαίνεται μεγαλύτερο και πιο σκουρόχρωμο.

Σημαντική πανσέληνος και για τα ζώδια

Η πανσέληνος παίζει καθοριστικό ρόλο και στην αστρολογία, για όσους πιστεύουν στα ζώδια. Το φεγγάρι του λύκου, ειδικότερα, εκπέμπει έντονη ενέργεια και πάθος, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν τους ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, στην εκπομπή «Good Morning America», του αστρολόγου των διασημοτήτων, Kyle Thomas, «το φεγγάρι του Λύκου πέφτει στον Λέοντα, ένα ζώδιο που κυριαρχείται από το πάθος, τις έντονες επιθυμίες, τη δημιουργικότητα και την ανάγκη για έκφραση. Αγκαλιάστε όλα αυτά που σας κάνουν χαρούμενους και μη διστάσετε να βρεθείτε στο κέντρο της προσοχής! Αυτή η πανσέληνος θα είναι συναρπαστική και χαρούμενη, αν και προβλέπεται λίγο… έντονη!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ