Άρης Σερβετάλης: “Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη. Ήμουν σε τέλμα και μου έδωσε απαντήσεις”

1148

Ο γνωστός ηθοποιός Άρης Σερβετάλης προκαλεί πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν παραχωρεί συνεντεύξεις, και η πρόσφατη εμφάνισή του στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” δεν ήταν εξαίρεση. Η αφορμή της συνέντευξης ήταν η παράσταση “Βατράχια”, που σκηνοθετείται από τον ίδιο και θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Ποια θέματα έθιξε στην συνέντευξη;

Μία από τις κύριες αναφορές του Άρη Σερβετάλη αφορούσε την περίοδο των εμβολιασμών για τον κορονοϊό. Ο ηθοποιός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι αποχώρησε από μια παράσταση λόγω των εμβολιασμών που απαιτούνταν.

Advertisement

Επίσης, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη θρησκευτική του πίστη, ενώ εξέφρασε ακόμα τις απόψεις του για την υποκρισία και την έλλειψη ελευθερίας στη σημερινή κοινωνία. Τέλος, ο Άρης Σερβετάλης αναφέρθηκε και στη σύντροφο της ζωής του, την Έφη Μπίρμπα, προσδίδοντας μια προσωπική διάσταση στη συνέντευξή του.

Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα είπε στο “Πάμε Δανάη”:

«Ως νέος δεν ήθελα να κάνω κάτι επαγγελματικά, ήθελα απλά να περνώ ωραία χωρίς στόχο και αυτό έχει μια επικινδυνότητα. Όταν τελειώνεις το σχολείο, μπαίνεις σε διαφορά πράγματα και καταχρήσεις, πέρασα από αυτά, αλλά η ενασχόλησή μου με το θέατρο, ήταν λυτρωτική. Εάν δεν υπήρχε το θέατρο, ίσως και να έπαιρνα κάποιον άλλο δρόμο που μπορεί να μην ήταν και ευχάριστος», είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός .

Σχετικά με την τηλεοπτική επιτυχία της σειράς “Είσαι το ταίρι μου” και τη φήμη που ο ίδιος απέκτησε ,δήλωσε τα εξής: «Η δύναμη της τηλεόρασης είναι τεράστια, ήταν επιθετικό αυτό που συνέβη με το “Είσαι το ταίρι μου”, υπήρχε έλξη για τον κόσμο και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ήρθαν προτάσεις παρόμοιες με το “Είσαι το ταίρι μου” και εγώ τότε πήρα μια απόσταση, εξαφανίστηκα. Δούλεψα για ένα χειμώνα σε μια μάντρα πλοίων, όπου φτιάχναμε καταστρώματα και καμπίνες, συντηρούσαμε τα σκάφη που έβγαιναν το καλοκαίρι».

Advertisement

«Υπήρχε ήδη η Έφη (Μπίρμπα) στη ζωή μου, όταν πήρα την απόφαση να πάω να δουλέψω στη μάντρα, μου είπε εννοείται, να το κάνω και ότι είναι φυσιολογικό. Είμαστε και οι δύο ημίτρελοι. Με την Έφη είμαστε πολλά χρόνια μαζί κι έχουμε διαμορφώσει ο ένας τον άλλον. Νιώθω ευλογιά τη συνάντησή μου μαζί της, έμαθα ουσιαστικά πράγματα από εκείνη, τη θαυμάζω πώς αντιλαμβάνεται την καθημερινότητα με πολύ καλλιτεχνικό τρόπο, ενώ εγώ είμαι πιο πρακτικός άνθρωπος», πρόσθεσε στη συνέχεια για τη σύζυγό του.

Η περίοδος της καραντίνας

Ο διάσημος ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στην αποχώρησή του από τη θεατρική παράσταση “Ρινόκερος” κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και στον διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και μη. «Η στάση μου ήταν συνειδητή, δεν ήθελαν να μπω στο διαχωρισμό «εμβολιασμένοι και μη», ανακοίνωσα αυτό που είχα ήδη προαναγγείλει στην παραγωγή και αποχώρησα. Αποδείχτηκε ότι τελικά δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι, γιατί αν ένας πει κάτι αντίθετο από τη γενικότερη κοινή άποψη, δεν γίνεται αποδεκτό στην πράξη. Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε, γιατί όλοι μιλάμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων και την ελευθέρια λόγου. Ας πει ο καθένας την άποψή του, δεν με ενοχλεί καθόλου, με στεναχώρησε όμως, όταν έγινε από ανθρώπους που ήταν πιο κοντά επαγγελματικά και πιο ουσιαστικά. Με στεναχώρησε το γεγονός ότι, ενώ τα πράγματα ήταν εξαρχής ξεκάθαρα, ξαφνικά δεν ήταν ξεκάθαρα και όλο αυτό ήταν περίεργο. Δεν θέλω να το ξεχάσω, γιατί ήταν τόσο αποκαλυπτική αυτή η περίοδος, ήταν μάθημα ζωής ως προς τη δύναμη του όχλου. Ακόμη και αντίθετη άποψή να έχει κάποιος, στο τέλος θα πάρει το μέρος του όχλου, γιατί ο όχλος είναι πολύ δυνατός», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η βαθειά σχέση του με το Θεό

Τέλος έκανε αναφορά στην προσωπική του σχέση με την πίστη και τον Θεό, εξηγώντας: «Ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να πιστεύει, γνωρίζοντας την Ορθοδοξία. Άλλαξα ως άνθρωπος, βλέπω τη ζωή με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη, όταν κάποιος φτάνει σε σημείο που δεν έχει να πιαστεί από κάπου, έρχεται η πρώτή γνωριμία με τη θρησκεία. Ήμουν σε τέλμα λόγω καταστάσεων, και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ψάχνεις να βρεις τι είναι αυτό που θα δώσει νόημα στη ζωή σου. Η Ορθοδοξία μου έδωσε απαντήσεις για το νόημα της ζωής, μου απαντήθηκαν πράγματα πολύ βασικά για την ψυχοσύνθεσή μου. Ανακάλυψα τη θρησκεία μέσω ενός ιερομόναχου, αν και στις μέρες μας υπάρχει ο προσωπικός ψυχολόγος, εμένα ψυχαναλυτής μου είναι ο πνευματικός μου».

https://www.enimerotiko.gr/