Μαίρη Συνατσάκη για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Με βοηθούσε να κλαίω, το είχα πει στους ανθρώπους μου»

994

«Είναι ένα αίσθημα θλίψης που έρχεται, ενώ όλα είναι καλά, κι εκεί σε μπερδεύει» δήλωσε η youtuber

Η Μαίρη Συνατσάκη στο νέο της βίντεο στο κανάλι της στο Youtube μίλησε για τις αλλαγές στη ψυχολογία της, αλλά και για τις πρώτες της εμπειρίες ως μητέρα, καθώς και για την επιλόχειο κατάθλιψη.

Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε πως δεν σταμάτησε να κάνει ψυχοθεραπεία και το τελευταίο διάστημα κάνει δια ζώσης συνεδρίες με τον ψυχολόγο, αφού σταμάτησε να τις κάνει online.

«Δεν σταμάτησα να κάνω ψυχοθεραπεία. Γέννησα Δευτέρα, Πέμπτη γύρισα σπίτι και την Παρασκευή έκανα την πρώτη online συνεδρία. Φυσικά επειδή εγώ το ήθελα. Ο άνθρωπος που είχε πει να το πάμε όπως νιώθω και όπως αισθάνομαι. Εγώ ένιωθα και αισθανόμουν ότι θέλω να μιλήσω. Ειδικά στην αρχή που είχα τα “baby blues” . Σας έχω πει γι’ αυτά στο instagram, όπου και με ρωτάγατε για την επιλόχειο κατάθλιψη», είπε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που μπορεί εκτός από ψυχοθεραπεία, να χρειαστεί και αγωγή. Τα “baby blues” είναι μία συνθήκη που οφείλεται πάρα πολύ στην τεράστια ορμονική αλλαγή που συμβαίνει μετά τη γέννα μαζί με τη γενικότερη αλλαγή, αλλά είναι ορμονικό ζήτημα και αυτορυθμίζεται μετά από κάποιες μέρες. Αυτή η συνθήκη μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα μέχρι 15 μέρες. Αν κρατήσει περισσότερο, καλό είναι να το δει παραπάνω, είναι ένα αίσθημα θλίψης που έρχεται, ενώ όλα είναι καλά, κι εκεί σε μπερδεύει».

Η γνωστή youtuber επίσης δήλωσε: «Είχα πει τότε στο Instagram ότι με βοηθούσε να κλαίω, το είχα πει και τότε στους δικούς μου ανθρώπους για να το ξέρουν γιατί με έπιανε όσο η μέρα άλλαζε κι ερχόταν η νύχτα».

Δείτε το βίντεο 

https://www.protothema.gr/