Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΣτέφανος Βούρος: Ο γιος του Γιάννη Βούρου που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα και...

Στέφανος Βούρος: Ο γιος του Γιάννη Βούρου που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα και κάνει επιτυχία στο Tik Tok

Αντιμετωπίζει την αναπηρία του με αυτοσαρκασμό και χωρίς ίχνος κόμπλεξ, ενώ δεν διστάζει να αναρτά χιουμοριστικά βιντεάκια για τα δάχτυλά του

Ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου και της Νταίζης Σεμπεκοπούλου, Στέφανος Βούρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok.

Είναι κειμενογράφος και παρά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί χωρίς δάχτυλα, το αντιμετωπίζει με αυτοσαρκασμό και χωρίς ίχνος κόμπλεξ. Μάλιστα, στη λεζάντα του προφίλ του, με την οποία συστήνει τον εαυτό του στο κοινό του, αναφέρει: «Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλ… oh wait».

Ο Στέφανος Βούρος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω άκρα, όμως αυτό ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά του, ούτε τον εμπόδισε να ζει μια φυσιολογική ζωή.

Σπούδασε στην Ελλάδα, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο και έδωσε μεγάλο αγώνα για να ανελιχθεί επαγγελματικά. Πλέον, συνεργάζεται με δύο διαφημιστικές εταιρείες ως κειμενογράφος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Βούρος απέφυγε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του, το οποίο θα μπορούσε να τον βοηθήσει σημαντικά, ώστε να του δοθούν πιο εύκολα επαγγελματικές ευκαιρίες.

Εκτός των άλλων, έχει δημιουργήσει και έναν σύνδεσμο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης των μαθητών, την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού και τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης. Τέλος, αγωνίζεται και για την κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες.

Μέσα από τα βίντεό του στο Tik Tok, τα οποία συγκεντρώνουν χιλιάδες views, προσπαθεί να περάσει τα δικά του μηνύματα σχετικά με την αναπηρία. «Μέσα από το TikTok προσπαθώ να βοηθάω άτομα με αναπηρία, το ξεκίνησα μέσα στην καραντίνα αρχικά για πλάκα», είχε πει ο Στέφανος Βούρος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

@stefvour Μοιράζουμε σοφία, όχι αστεία #stefvour #tiktokgreece #fy ♬ original sound – Stefanos Vouros

Ο ίδιος είχε αποδεχτεί και κατανοήσει τη διαφορετικότητά του ήδη από νεαρή ηλικία, αφού οι γονείς του τού είχαν εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η αναπηρία του δεν αποτέλεσε λοιπόν, ποτέ πρόβλημα στις φιλικές ή προσωπικές του σχέσεις.

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να προσεγγίσω γυναίκες που μου άρεσαν. Ωστόσο καμία δεν μου είπε ότι με απορρίπτει λόγω δαχτύλων. Από μικρός ήθελα οικογένεια, αλλά πρέπει πρώτα να βρω μια κοπέλα. Σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να γίνει στόχος λύπησης. Είναι αυτό που λέμε, ότι όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, έτσι θα σου συμπεριφέρονται και οι άλλοι. Από τη στιγμή που αισθάνομαι ως ίσος προς ίσο, ο άλλος το εκλαμβάνει και μου φέρεται αντίστοιχα», είχε δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν στο «Mega Καλημέρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ