Σε δημοπρασία βγαίνουν τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου – Πού θα γίνει η προσφορά των εσόδων

152

«Αν πιάνανε 10.000 ευρώ θα ήμουν χαρούμενος», δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου.

Δημοπρασία προετοιμάζεται με αντικείμενο προσφοράς τα χαρακτηριστικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, ένα αντικείμενο σπάνιο από την προσωπική του ζωή, το οποίο μπορεί να πετύχει ένα αξιοσημείωτο χρηματικό ποσό, που θα δοθεί φυσικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγουν τα χαρακτηριστικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία είχε στην κατοχή του ο γιος του, Νίκος.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στη φιλανθρωπική οργάνωση της Μαρίνας Βερνίκου, η οποία συγκεντρώνει αντικείμενα διάσημων, προκειμένου να τα δημοπρατήσει. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την δημοπράτηση θα δοθούν στο σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

«Είναι φίλη η Μαρίνα Βερνίκου. Πιστεύω ότι θα άρεσε στον Αντρέα κάτι αντίστοιχο. Δεν νομίζω ότι έπαιρνε σοβαρά τα αντικείμενα εν ζωή, δεν είχε τέτοια τρέλα. Και για καλό σκοπό έχει αξία κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι δίνουμε κάποιο γραπτό κειμήλιο. Κάτι που ήταν μέσα στη ζωή του που σήμερα ο κόσμος για κάποιο λόγο το θέλει, υποθέτω. Ειδικά σήμερα που υπάρχει πάθος για το παρελθόν του Αντρέα. Δεν έχουμε τόσα αντικείμενα, έχουμε αρχείο με ομιλίες, φωτογραφίες. Αν πιάνανε 10.000 ευρώ θα ήμουν χαρούμενος», δήλωσε σχετικά ο Νίκος Παπανδρέου.