Αυστραλία: Viral στο TikTok ο DJ που κάνει τέκνο ρεμίξ τη «Ρόζα», τον «Στράτο» και το «Σώμα μου»

264

Τα περισσότερα σχόλια τον προτρέπουν να μην συνεχίσει να «πειράζει» λαϊκά τραγούδια, ενώ άλλοι δηλώνουν με… ντροπή πως τους αρέσουν οι διασκευές του

Στα social media και στο TikTok πιο συγκεκριμένα μπορεί να βρει κανείς ό,τι θέλει. Η αρχική σελίδα για τον καθένα είναι πολύ διαφορετική και επειδή υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες, υπάρχουν και αντίστοιχα πολλές θεματολογίες βίντεο. Τις τελευταίες ημέρες έχει εγκατασταθεί στο «for you» πολλών, ένας νεαρός Ελληνοαυστραλός DJ, ο οποίος… πειράζει ελληνική μουσική. Για την ακρίβεια την αλλάζει πλήρως.

Πρόκειται για τον romy.productions ή αλλιώς Vas Roumeliotis με καταγωγή από την Ελλάδα που μένει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο νεαρός που ασχολείται με τη μουσική κάνει εδώ και μήνες διάφορα remix σε τραγούδια, κατά κύριο λόγο της house και της techno μουσικής, δίνοντας μια άλλη αίσθηση σε πολλά κομμάτια.

Ωστόσο, τα βίντεο που έχουν ταξιδέψει περισσότερο στη χώρα μας είναι αυτά που προσπάθησε να αλλάξει ελληνικά τραγούδια. Και κυρίως τη «Ρόζα». Ένα τραγούδι που ερμήνευσε το 1996 ο Δημήτρης Μητροπάνος σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και σε στίχους Άλκη Αλκαίου και αποτελεί πλέον ένα από τα γνωστότερα λαϊκά τραγούδια. Δεν υπάρχει κανένας που να μην το ξέρει.

@romy.productions Replying to @Alexi Karakatsains ela re #greek #remix #producer #minimal #techno #melbourne #roza #clubbing #dj ♬ original sound – Romy.Productions

Τι έκανε λοιπόν ο Romy; Πήρε τη Ρόζα και την έκανε techno remix δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα – αν μη τι άλλο – περίεργο. Σε πολλούς αρέσει και αισθάνονται γι αυτό… ντροπή όπως λένε στα σχόλια, ενώ άλλοι υπογραμμίζουν πως «τέτοια τραγούδια δεν τα πειράζουμε και δεν τα χαλάμε», με τον νεαρό DJ να απαντά πως «δεν παίζει σε κανένα κλαμπ η κανονική Ρόζα» εξηγώντας πως την πείραξε για να την ακούσει περισσότερος κόσμος. 

Το πρώτο τραγούδι που επιχείρησε να πειράξει, ωστόσο, είναι ο «Στράτος» του Νότη Σφακιανάκη, δίνοντας ξανά μια άκρως ιδιαίτερη… τροπή στο τραγούδι του 1996.  «Μπράβο λεβέντη, φτιάξει κι άλλα ελληνικά ρεμίξ», του έγραψε κάποιος.

 Φαίνεται μάλιστα πως του αρέσει πολύ ο Νότης Σφακιανάκης καθώς προσπάθησε να αλλάξει ακόμα ένα τραγούδι του, το πασίγνωστο «Σώμα μου» που βγήκε επίσης την ίδια χρονιά με τη Ρόζα και τον Στράτο.

Το κομμάτια του υπάρχουν στο SoundCloud για όποιον θέλει να τα ακούσει και εκτός του TikTok με τον Romy.Productions να έχει πάνω από 4 εκατομμύρια streams.