Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΟι ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να απολαύσεις στη ζωή σου

Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να απολαύσεις στη ζωή σου

Τα ταξίδια ανοίγουν το μυαλό και βοηθούν στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Κάθε ταξιδιωτική εμπειρία αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, αφού η επαφή με ανθρώπους από όλον τον κόσμο, με άλλα ήθη και έθιμα, καθώς και με διαφορετικό τρόπο σκέψης ή αντιμετώπισης των πραγμάτων μπορεί να μας κάνει μόνο καλό.

Οι πιθανοί ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι αμέτρητοι σε όλον τον πλανήτη, όμως υπάρχουν μερικοί που ξεχωρίζουν για τις ιδιαιτερότητές τους. Σίγουρα δεν είναι όλοι κατάλληλοι για κάθε έναν, αλλά στην παρακάτω λίστα θα βρείτε μερικούς που σας ταιριάζουν. Αν για παράδειγμα είστε λάτρης του ήλιου, της θάλασσας, της διασκέδασης και των δροσερών κοκτέιλ ακόμη κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, τότε οι διακοπές στις Μαλδίβες είναι σίγουρα αυτό που ψάχνετε.

Υπέροχα θέρετρα, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα της θάλασσας, με ψιλή λευκή άμμο και απίστευτες επιλογές διασκέδασης σάς περιμένουν στο σύμπλεγμα νησιών του Ινδικού Ωκεανού. Τα 1192 κοραλλιογενή νησιά, 200 εκ των οποίων είναι κατοικημένα και τα μισά αποτελούν τουριστικά θέρετρα, είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δράσης στο πέρασμα των αιώνων. Προσφέρουν τα πάντα στους επισκέπτες, είτε αυτοί είναι διατεθειμένοι να ζήσουν κάθε λεπτό παραμονής στο μάξιμουμ με θαλάσσια ή υποβρύχια σπορ και καταδύσεις είτε προτιμούν να περνούν τον χρόνο τους στα πολυτελή casino. Η διασκέδαση αυτού του είδους έχει γίνει κυρίως ηλεκτρονική, με τις online πλατφόρμες ψυχαγωγίας να κυριαρχούν αφού φέρνουν στον ψηφιακό κόσμο τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του είδους, ώστε οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του μία συσκευή που συνδέεται στο internet, να μπορεί να παίξει από όποιο σημείο κι αν βρίσκεται.

Το Μάτσου Πίτσου είναι από τις πιο διάσημες «χαμένες πόλεις» παγκοσμίως και φυσικά, ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το περιφημότερο σημείο του Περού, είδε ξανά το φως ύστερα από πολλούς αιώνες, το 1911, ενώ το 1983 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η χαμένη πόλη των Ίνκας φημίζεται για τη μαγεία που προκαλεί στους ταξιδιώτες και για την συγκίνηση του μεγαλείου της φύσης. Οι πανέμορφες Άνδεις θα κάνουν κάθε στιγμή σας να αξίζει και τα μονοπάτια θα σας χαρίσουν αναμνήσεις ζωής.

IMAGE >>>> https://images.unsplash.com/photo-1590523277543-a94d2e4eb00b >>>> Photo

Παρότι η πρόσβαση είναι εφικτή και με τρένο, η πεζοπορία θεωρείται ένα από τα κομμάτια του ταξιδιού που συνιστούν όλοι όσοι το έχουν επιλέξει. Οι λάτρεις της πεζοπορίας συνήθως θα φτάσουν στο Μάτσου Πίτσου, μέσω του μονοπατιού Inca Trail, με μήκος 43 χλμ., μέσα σε τέσσερις ημέρες. Φυσικά, όσοι το επιλέξουν πρέπει να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και να έχουν πολύ καλή γνώση του κλίματος και των δυσκολιών.

Στρέφοντας τα μάτια προς το Πεκίνο, εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα ακόμα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το Σινικό Τείχος. Κατασκευασμένο από πηλό, ξύλο μέχρι ρύζι, το Σινικό Τείχος φτιάχτηκε με μοναδικό στόχο την προστασία της Κίνας από τους διάφορους εισβολείς και έχει μήκος 21.196 χλμ. Το Σινικό Τείχος είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανθρώπινα κατασκευάσματα και σίγουρα δεν θα καταφέρετε να το δείτε όλο σε μία επίσκεψή σας. Το μήκος του εξάλλου είναι και ο λόγος που είναι ορατό και από το διάστημα.

Εάν αποφασίσετε το ταξίδι σας εκεί, εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν σώζονται όλα τα τμήματά του, όπως και ότι δεν μπορείτε να τα επισκεφθείτε όλα και ότι υπάρχει η επιλογή των τουριστικών μερών του που θα σας ανταμείψουν με μεγαλύτερη οργάνωση, πρόσβαση κτλ και υπάρχουν εκείνα που συγκαταλέγονται στα μη-τουριστικά, με λιγότερο κόσμο, που συνιστούν πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες.

Τελευταία στάση, η Κολομβία και η κοιλάδα Cocora. Εκεί θα μπορέσετε να χαρείτε ένα εθνικό πάρκο γεμάτο από τους πιο ψηλούς φοίνικες του κόσμου, που μερικοί είναι περισσότερο από εκατό χρόνων. Ένα καταπράσινο τοπίο, τουριστικό μεν αλλά που οι Κολομβιανοί προσέχουν ιδιαίτερα και που θα σας χαρίσει ανέμελες πεζοπορίες με όμορφα τοπία βουνών και μεγάλους φοίνικες.

Η εντυπωσιακή πληροφορία, πέραν του μοναδικού ύψους που θα δείτε στους φοίνικες, είναι ότι τα συγκεκριμένα δέντρα καλύπτονται από ένα είδος κεριού, με το οποίο οι Κολομβιανοί παράγουν σαπούνια. Εάν συνεχίσετε την πεζοπορία σας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και το δάσος της ομίχλης με πολλά είδη εξωτικών πουλιών, πεταλούδες και σπάνια λουλούδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ