Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΠοιο είναι το πιο νόστιμο ελληνικό τυρί σύμφωνα με αφιέρωμα του CNN;

Ποιο είναι το πιο νόστιμο ελληνικό τυρί σύμφωνα με αφιέρωμα του CNN;

Τα τυριά είναι από τα πιο αγαπημένα προϊόντα των Ευρωπαίων και κάπως έτσι και το CNN travel, έκανε αφιέρωμα στα πιο νόστιμα τυριά της Ευρώπης. Φυσικά, από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Το αναμενόμενο θα ήταν να βρίσκαμε τη φέτα ως την κορυφαία επιλογή,  ωστόσο αυτή η λίστα αναφέρει ότι το Μετσοβόνε είναι το πιο γευστικό τυρί της χώρας μας.

Όπως αναφέρει το άρθρο: «Είναι αλήθεια ότι στην Ευρώπη φτιάχνονται μερικά από τα καλύτερα τυριά. Εδώ, υπάρχουν τυριά χιλιάδων ετών. Υπάρχουν τυριά που εφευρέθηκαν πριν από αιώνες από μοναχούς, τυριά που κάνουν την εμφάνισή τους στην κλασική λογοτεχνία και τυριά στα οποία δίνονται σκόπιμα παραποιημένα ονόματα για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τα δοκιμάσουν. Υπάρχουν πολλά είδη τυριών και ο καθένας από εμάς έχει το δικό του αγαπημένο τυρί. Η λίστα περιέχει 22 από τα πιο αγαπημένα μας τυριά στην Ευρώπη».

Για το Μετσοβόνε
Όπως αναφέρεται: «Φυσικά ξέρετε τα πάντα για τη φέτα, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί. Το Mετσοβόνε προέρχεται  από μια ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο. Παράγεται από αγελαδινό γάλα, σκέτο ή αναμεμιγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο και είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό». Επίσης, προτείνεται και για ψήσιμο, όπως και το χαλούμι.

Επίσης στη λίστα βρίσκουμε και το χαλούμι: «Αν έχετε πάει στην Ελλάδα, πιθανότατα είχατε τη χαρά να φάτε χαλούμι: αλμυρό, μαστιχωτό τυρί, ιδανικό για ψήσιμο. Συνήθως φτιάχνεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Το χαλούμι προέρχεται από την Κύπρο, αλλά πλέον αποτελεί βασικό προϊόν σε όλη την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο. Ιδανικά, μπορείτε να το ψήσετε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό εξωτερικά».

Συνολικά, τα ευρωπαϊκά τυριά που παρουσιάζει στο αφιέρωμά του το CNN είναι: Grana Padano, Gruyère, Serra da Estrela, Χαλούμι, Cheddar, Manchego, Morbier, Bitto, Havarti, Wensleydale, Cabrales, Comté, Pecorino romano, Bryndza, Gouda, Callu de Cabrettu, Μετσοβόνε, Vieux-Boulogne, Jarlsberg, Gubbeen, Puzzone di Moena, Lüneberg.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ