Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΣεϋχέλλες: Ταξίδι εν μέσω πανδημίας

Σεϋχέλλες: Ταξίδι εν μέσω πανδημίας

Ας γνωριστούμε καλύτερα εδώ.. Είμαστε ένα ζευγάρι ο Σωτήρης και η Άννα με πολύ όρεξη για ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και στη Ελλάδα… Μας αρέσει να γνωρίζουμε νέους πολιτισμούς, κουλτούρες και κουζίνες, έτσι οργανώνουμε τα ταξίδια μας μόνοι μας εδώ και 10 χρόνια και έχουμε ταξιδέψει σε 38 χώρες μέχρι στιγμής(σε πολλές από αυτές και 2-3 φορές). Σκοπός μας μετά από 10 χρόνια εμπειρίας να δώσουμε συμβουλές πως με ένα μισθό(ελληνικό) να μπορέσεις να ταξιδέψεις όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο…

Εν μέσω κορονοϊού πήραμε την απόφαση να ταξιδέψουμε αυτό το καλοκαίρι σε κάποιο προορισμό του εξωτερικού χωρίς πολύ κόσμο και ασφαλή. Η ιδέα για την Σεϋχέλλες ήρθε γιατί ήταν από τις ασφαλής χώρες που μπορούσαμε να ταξιδέψουμε. Στο μυαλό όλον μας φαντάζει ένας πολυτελείς ακριβός προορισμός (και είναι) αλλά ανακαλύψαμε εναλλακτικές οικονομικές επιλογές για όλους

Οι Σεϋχέλλες είναι ένα σύμπλεγμα 115 νησιών στον ινδικό ωκεανό απέναντι από τις ακτές της Τανζανίας. Αποτελούνται από τρία μεγάλα νησιά (Mahe,Praslin, Ladigue)  με την πρωτεύουσα Βικτώρια να βρίσκεται στοMahe. Η πτήση μας από Αθήνα ήταν 11h και χρειαστήκαμε PCR-test, ταξιδιωτική ασφάλεια και να συμπληρώσουμε online μία φόρμα.

Στις Σεϋχέλλες δεν θα δεις οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και μπαράκια πάνω στην παραλία.

            Θα πας για να δεις ατελείωτες λευκές παρθένες παραλίες με διάφανα δροσερά τιρκουάζ νερά χωρίς συνωστισμό και στις περισσότερες θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην ιδιωτική σου παραλία.

            Θα μαγευτείς από την τροπική ζούγκλα των νησιών με τα υπέροχα μονοπάτια οδηγούν άλλοτε σε κρυφές παραλίες κι άλλο τις εξέδρες με εντυπωσιακή θεά.

            Θα επισκεφθείς το “ValleedeMai” για να δεις τους περίφημους “cocodemer” φοίνικες με το μεγαλύτερο καρπό καρύδας στον κόσμο και το ιδιαίτερο σχήμα τους.

Χαρακτηριστική είναι και η κρεολική κουζίνα των νησιών με φρέσκα ψάριακαι θαλασσινά καθώς και υπέροχα κάρυ μαγειρεμένα στα πολυτελή εστιατόρια ή στις παραδοσιακές καντίνες.


Κοκοφοίνικας στη παραλία Cote D’or

            Οι Σεϋχέλλες φιλοξενούν εξωτικά πτηνά, υπερμεγέθη νυχτερίδες(fruitbats) και γιγάντιες χελώνες που θα τις βρείτε στον βοτανικό κήπο ή στο νησί Curieuse.        


Παραλία Petite Anse

            Τέλος μην ξεχάσεις να πάρεις μάσκα και αναπνευστήρα μαζί σου να απολαύσεις το υπέροχο βυθό με αμέτρητα πολύχρωμα ψάρια και ζωντανά κοράλια είτε σε οργανωμένη εκδρομή σε κάποιο ύφαλο(St Pierre) είτε ακόμη και από τις παραλίες που θα επισκεφτείς.

Για ταξιδιωτικές ιδέες και tips ακολουθησέ μας πατώντας στα link παρακάτω:

Facebook :https://www.facebook.com/solotravelersgr

Instagram: https://www.instagram.com/solotravelersgr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ