Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΑρχίζει στις 24/6/2021 το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας

Αρχίζει στις 24/6/2021 το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας

Η εναρκτήρια ταινία είναι το φιλμ “Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα” παραγωγής 2020

Τυχεροί οι Αθηναίοι σινεφίλ καθώς σύντομα ξεκινά το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας-FeCHA, το οποίο επιστρέφει από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου 2021 στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (στην Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι), με ταινίες σε πρώτη προβολή στην Αθήνα από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική.

Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ στις 24/6/2021 θα είναι η πολυβραβευμένη μεξικανική ταινία «Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα» της Φερνάνδα Βαλαντές που τιμήθηκε με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2020.

Αστέρες του ισπανόφωνου κινηματογράφου όπως οι Ναταλία Ορέιρο, Βικτόρια Αβρίλ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Μάριο Κάσας, Χαβιέ Κάμαρα δεν λείπουν από τις νέες ταινίες που προβάλλει το Φεστιβάλ ενώ το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία «Τρυφερέ μου Ταυρομάχε» του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα, που απέσπασε το βραβείο κοινού, επίσης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Όπως ακόμα, τη νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ, Χουάν Χοσέ Καμπανέγια («Το Μυστικό στα Μάτια της»), με τίτλο «Ιστορίες Κατεργαρέων» και την εισπρακτική επιτυχία της Χιλής, «Ομάδα Απόδρασης», του Δαβίδ Αλμπάλα, για την απόδραση από την φυλακή 49 πολιτικών κρατουμένων.

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας αποτίνει φόρο τιμής στην επέτειο των 200 ετών, κοινό ορόσημο στον αγώνα της ανεξαρτησίας πολλών λατινοαμερικανκών κρατών, όπως το Περού, το οποίο το Φεστιβάλ τιμά ένα μήνα πριν γιορτάσει η χώρα επίσημα τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της, με την προβολή δύο πολυβραβευμένων περουβιανών ταινιών.

*Τέλος, φέτος το FeCHA επεκτείνει τις δράσεις του σε όλη την Ελλάδα, με δωρεάν διαδικτυακές προβολές: μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.fecha.gr, θα υπάρχουν διαθέσιμες ταινίες μικρού μήκους (cortoFeCHA), ντοκιμαντέρ (docuFeCHA), ταινίες για παιδιά (FeCHAniños) και ταινίες LGBTQI+ (Diversidad) έως και τις 2 Ιουλίου.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην διεύθυνση www.fecha.gr

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 21.00 θα προβήθεί το φιλμ «Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα» (Φερνάνδα Βαλαντές, Μεξικό/Ισπανία, 2020, διάρκεια 95 λεπτά).

Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση.

Θ’ ακολουθήσει στις 23.00 η προβολή του φιλμ «Tu me manques» (Ροδρίγο Μπεγιότ, Βολιβία/ΗΠΑ, 2019, 105 λεπτά).

Ο Χόρχε, ένας συντηρητικός άντρας από την Βολιβία, θα μάθει ότι ο γιος του Γκαμπριέλ αυτοκτόνησε. Όταν θα ανοίξει τον υπολογιστή του γιου του θα μάθει για την κρυφή του ζωή και θα συναντηθεί με τον σύντροφό του Σεμπαστιάν για να μάθει επιτέλους ποιος ήταν ο γιος του. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η δημοφιλής ηθοποιός από τα φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ, Ρόζι Ντε Πάλμα.

Ξεκινούν το σαββατοκύριακο οι παραστάσει...
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ