Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΚαλοκαίρι 2021: 7 βήματα διατροφής για το τέλειο σώμα

Καλοκαίρι 2021: 7 βήματα διατροφής για το τέλειο σώμα

Αυτό το καλοκαίρι δεν υπάρχει χώρος για στερήσεις. Απλά ακολουθούμε τις ασφαλείς συμβουλές των ειδικών για να επαναφέρουμε τη γραμμή μας.

Οι καταπιεστικές δίαιτες ανήκουν πια στο παρελθόν. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να απολαμβάνουμε το φαγητό, φροντίζοντας παράλληλα τη διατροφή και το σώμα μας. Τα πολύτιμα tips των ειδικών θα γίνουν ο οδηγός μας για summer body.

Βρείτε τρόπους να προσθέσετε τη βιταμίνη C στη διατροφή σας

Έχουμε συνδέσει τη βιταμίνη C με τα εσπεριδοειδή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως μπορούμε να τη βρούμε σε πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως το ακτινίδιο, οι φράουλες, ο ανανάς, οι χρωματιστές πιπεριές, τα ροδάκινα. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με προϊόντα εποχής και καταναλώστε τα ωμά για καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών.

kalokairi-2021-7-vimata-diatrofis-gia-to-teleio-soma0
©Unsplash

Πίνετε πολλά υγρά και όχι μόνο νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη. Η ενυδάτωση δεν προέρχεται μόνο από το νερό αλλά και από τους φυσικούς χυμούς, τη ντομάτα, τα detox ροφήματα από τσάι, κάρδαμο και βασιλικό, τις κρύες σούπες. Μπορείτε όμως να δώσετε και έξτρα γεύση στο νερό, προσθέτοντας μέσα σε μια κανάτα φέτες αγγούρι ή μυρωδικά και αφήνοντας τα υλικά να απορροφηθούν.

kalokairi-2021-7-vimata-diatrofis-gia-to-teleio-soma2
©Unsplash

Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης

Ένα μικρό παγωτό δεν απαγορεύεται, μπορείτε όμως να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για γλυκό καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα εποχής. Δοκιμάστε να προσθέσετε φρέσκιες φράουλες ή ροδάκινα στο γιαούρτι σας, φτιάξτε μια φρουτοσαλάτα με καρπούζι, πεπόνι, ακτινίδιο και μούρα ή ετοιμάστε ένα φρέσκο smoothie από φρούτα. Τα φυσικά σάκχαρα είναι σίγουρα πιο υγιεινή επιλογή από την επεξεργασμένη ζάχαρη.

Οι σωστές αναλογίες του πιάτου

Ένα ισορροπημένο πιάτο περιλαμβάνει 1/4 πρωτεΐνη όπως άπαχο κρέας, αυγά ή ψάρι, 1/4 υδατάνθρακες όπως η γλυκοπατάτα, τα παντζάρια, η κινόα και το υπόλοιπο μισό του πιάτου αποτελείται από φρέσκα λαχανικά.

Νερό με λεμόνι

Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την ημέρα σας με το κλασικό ρόφημα νερό με λεμόνι. Το πρωί γιατί βοηθά το πεπτικό σύστημα και καθαρίζει το συκώτι και το βράδυ γιατί ανακουφίζει το στομάχι και εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο.

Προσοχή στο αλκοόλ

Τους καλοκαιρινούς μήνες η κατανάλωση των cocktails αυξάνεται. Μην ξεχνάτε πως τα περισσότερα από αυτά περιέχουν ζάχαρη, μπορείτε όμως να βρείτε πιο healthy επιλογές. Επιλέξτε cocktails με συστατικά όπως ο ανανάς, τα μούρα ή το νερό καρύδας, τα οποία περιέχουν λιγότερα σάκχαρα, αλλά δίνουν γλυκιά γεύση. Προσθέστε επίσης στο ποτό σας φρέσκο χυμό λάιμ και όχι τυποποιημένο που περιέχει ζάχαρη.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Ο κανόνας ισχύει και για όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο για τις διακοπές. Προσθέστε πρωτεΐνη στο πρωινό σας όπως το αυγό, το τυρί cottage, ο σολομός και φυτικές ίνες όπως η βρώμη.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ