Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΧωρισμός από χρυσό: Η γυναίκα που έκανε τον Ντε Νίρο να δουλεύει...

Χωρισμός από χρυσό: Η γυναίκα που έκανε τον Ντε Νίρο να δουλεύει μόνο για να… της πληρώνει διατροφή

Ενα από τα πιο τοξικά διαζύγια του Χόλιγουντ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αναγκάζεται να «εργάζεται μέχρι τελικής πτώσης» για να πληρώνει τα ακριβά γούστα τής εν διαστάσει συζύγου του, σύμφωνα με τη δικηγόρο του.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο. Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης για το διαζύγιο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, η δικηγόρος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κάρολαϊν Κράους. Είπε σε έναν δικαστή του Μανχάταν ότι ο πελάτης της εργάζεται με μη βιώσιμο ρυθμό. Για να υποστηρίξει οικονομικά την Γκρέις Χάιταουερ και να εξοφλήσει καθυστερημένους φόρους.

Πώς ξεκίνησαν όμως όλα; Τι μεσολάβησε και το ζευγάρι έχει οδηγηθεί σε αυτόν τον «οικονομικό πόλεμο», μέχρι τελικής πτώσης;

Πώς γνωρίστηκαν Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Γκρέις Χάιταουερ


Η πρώην αεροσυνοδός Γκρέις Χάιταουερ δούλευε το 1987 στο εστιατόριο Mr Chow στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου΄. Όταν αυτό αποτελούσε πόλο έλξης πολλών celebrities.

Εκεί σύχναζαν οι Έρικ Κλάπτον, Μάικλ Κέιν, Ντέιβιντ Μπάουι και Τζόαν Κόλινς. Οπότε δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν όταν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Τότε ένας από τους πιο περιζήτητους σταρ του Χόλιγουντ, πήγε εκεί για να δειπνήσει.

Όταν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που εκείνη την εποχή ήταν 44 χρόνων, επισκέφθηκε το εστιατόριο. Η 32χρονη τότε Γκρέις -κόρη αγρότη από το Μισισίπι- δεν τον αναγνώρισε. Εκείνος τη βομβάρδιζε με ερωτήσεις για τα πάντα: από τα τραπέζια του εστιατορίου μέχρι τα μενού του.

Μόνον όταν διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτόν σε έναν συνάδελφό της, της είπαν ποιος ήταν. Αυτή η αποκάλυψη την οδήγησε προφανώς να επανεξετάσει την αρχική της κακή εντύπωση γι’ αυτόν και το ζευγάρι σύντομα ξεκίνησε μια σχέση.

Τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια σχέσης, ο ταραχώδης γάμος τους κατέληξε σε αμοιβαίες κατηγορίες για βία, κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Πριν από λίγες μέρες, το ζευγάρι συγκρούστηκε για άλλη μια φορά σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης σχετικά με τις συνήθειες δαπανών της Χάιταουερ.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει προηγουμένως καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσει τις συζητήσεις αυτές ιδιωτικές. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Τα εντυπωσιακά ποσά που εμπλέκονται και οι πλούσιοι τρόποι ζωής που εκτίθενται δεν ταιριάζουν καλά με την εικόνα του ως σοβαρού ηθοποιού και ένθερμου Δημοκρατικού. Που απεχθάνεται τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελευταία ακρόαση έδωσε απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις. Όπως, κυρίως, γιατί ένας ηθοποιός που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους της γενιάς του συνεχίζει να κάνει όχι και τόσο ποιοτικές ταινίες.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Κάρολαϊν Κράους, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αναγκάζεται να αναλαμβάνει οποιοδήποτε πρότζεκτ φτάσει στα χέρια του. Ακόμα και διαφημίσεις. Επειδή πρέπει να πληρώσει για τις υπερβολικές συνήθειες δαπανών της 66χρονης εν διαστάσει συζύγου της.

«Ο κ. Ντε Νίρο είναι 77 ετών, και παρόλο που λατρεύει την τέχνη του. Δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται να δουλεύει με τέτοιο ρυθμό επειδή αυτό συμβαίνει. Πότε θα σταματήσει; Πότε θα έχει την ευκαιρία να μην αναλαμβάνει κάθε πρότζεκτ που προκύπτει και να μην εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την ημέρα. Προκειμένου να αντεπεξέρχεται στη δίψα της κυρίας Χάιταουερ για Στέλλα Μακάρτνεϊ;», σημείωσε η δικηγόρος του.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως εκτός από τα έξοδά της για τα ρούχα της Βρετανίδας σχεδιάστριας. Η Χάιταουερ ξόδεψε κατά μέσο όρο 215.000 δολάρια τον μήνα στην πιστωτική της κάρτα και άλλα 160.000 δολάρια σε μετρητά. Σύμφωνα με την Κράους, η Χάιταουερ ξοδεύει χρήματα ολοένα και πιο γρήγορα. Υποστηρίζοντας ότι ξόδεψε 1,67 εκατ. δολάρια μόνο το 2019. Μία από τις σπατάλες της, όπως υποστηρίζει η δικηγόρος, ήταν η αγορά ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού, αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων.

Η Κράους συνέχισε λέγοντας πως εκτός από τις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις της Χάιταουερ. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι επίσης αντιμέτωπος με οφειλές εκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους και πως τα χρήματα από τις δύο επόμενες ταινίες του θα πάνε στην αποπληρωμή του συγκεκριμένου χρέους. Το οποίο το 2015 αποκαλύφθηκε ότι ήταν 6,4 εκατομμύρια δολάρια.

Από την αντίθετη πλευρά, ο δικηγόρος της Γκρέις Χάιταουερ, Κέβιν Μακ Ντόνα, ισχυρίζεται πως από τότε που το ζευγάρι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, το 2018. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μειώνει συνεχώς και αδίκως τις πληρωμές προς την πρώην σύζυγό του. Μεταξύ άλλων ρίχνοντας το πιστωτικό όριο της μηνιαίας κάρτας της από 375.000 δολάρια σε μόλις 100.000 δολάρια τον περασμένο Ιανουάριο.

Μάλιστα, ο Μακ Ντόνα ισχυρίζεται πως εκκρεμούν πληρωμές προς την πελάτισσά του «για να διατηρεί το status quo» lifestyle που απολάμβανε κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Την ίδια στιγμή, λέει πως «δεν υπήρξε καμία μείωση στο lifestyle του Ντε Νίρο». Προσθέτοντας ότι «όταν θέλει να πάει για brunch την Κυριακή στο Κονέκτικατ, μισθώνει ελικόπτερο και μετά πηγαίνει να δει τους φίλους του στη Φλόριντα με ιδιωτικό τζετ».

Η δικηγόρος του ηθοποιού διέψευσε τα περί ελικοπτέρου από την πλευρά της, και ο δικηγόρος της πρώην συζύγου του τα περί αγοράς δαχτυλιδιού, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Γκρέις Χάιταουερ παντρεύτηκαν για πρώτη φορά το 1997, χώρισαν το 1999. Μετά έσμιξαν ξανά και ανανέωσαν τους όρκους τους το 2004, πριν τελικά ο ηθοποιός καταθέσει αίτηση διαζυγίου πριν από τρία χρόνια.

Ακούγοντας τα εκατέρωθεν επιχειρήματα κατά την ακρόαση. Ο δικαστής Μάθιου Κούπερ από το Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν προσπάθησε να προσγειώσει τις δύο πλευρές.

«Δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο σε αυτά τα έξοδα. Για το 99,9999% των ανθρώπων, όλα αυτά είναι ασυνήθιστα σε εξωφρενικό βαθμό. Θέλω να χωρίσουν οι δύο πλευρές, θέλω η κ. Χάιταουερ και ο κ. Ντε Νίρο να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους. Και πάλι θα βγουν από όλο αυτό πλουσιότεροι από σχεδόν οποιονδήποτε άνθρωπο που περπατά στη Γη».

Πώς το ζευγάρι έφτασε στο διαζύγιο


Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η εν διαστάσει σύζυγός του είναι δύο εχθροί που έχουν ένα κοινό: την υπερβολική απληστία τους. Ωστόσο, μία πηγή που έχει εμπλακεί στη διαμάχη τους είπε στην «Daily Mail» αυτήν την εβδομάδα ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, λέει, δεν είναι και τόσο παραδόπιστος. Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι πατέρας έξι παιδιών από τρεις διαφορετικές γυναίκες, ήταν γενναιόδωρος στα άτομα που εξαρτώνταν από αυτόν. Απλά ήθελε να «αγοράσει ειρήνη» με την πρώην σύζυγό του. «Παίζουν με τη γενναιοδωρία του Μπομπ», είπε η πηγή για τη συνεχιζόμενη δικαστική μάχη.

Μάλιστα, περιγράφει τη Χάιταουερ ως «λίγο τίγρη», αλλά και ως «επιπόλαια και παράλογη», προσθέτοντας: «Οι διαφορές στον γάμο συνήθως αφορούν περισσότερο τον θυμό παρά το χρήμα. Αισθάνεται περιφρονημένη και ποτέ δεν ήταν επιτυχημένη μόνη της».

Η Γκρέις Χάιταουερ είναι μισή Αφροαμερικανίδα και μισή Ινδιάνα Μπλάκφουτ. Μεγάλωσε με επτά αδελφούς και δύο αδελφές κοντά στην πόλη Kilmichael, σε μια φτωχή περιοχή του Βαθύ Νότου.

Όπως έχει δηλώσει η ίδια, έκανε περίεργες δουλειές για να υποστηρίξει τα λιγοστά οικονομικά της οικογένειας. Εργαζόταν σε ένα τοπικό κατάστημα και σε ένα ταχυδρομείο – πριν γίνει αεροσυνοδός της αεροπορικής εταιρείας TWA στα 20 της.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια χρηματοοικονομική σταδιοδρομία. Αλλά δεν λειτούργησε επειδή, έχει πει πως ήταν πολύ προσεκτική με την επένδυση χρημάτων άλλων ανθρώπων. Έτσι, έφτασε να εργάζεται σε εστιατόρια και μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου γνώρισε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο διάσημος ηθοποιός, που είναι γυναικάς σύμφωνα με βιογράφους. Έχει μια τάση για εντυπωσιακές, μαύρες γυναίκες, όπως είναι και η Γκρέις Χάιταουερ.

Όταν γνωρίστηκαν, ήταν ακόμα παντρεμένος με την Νταϊάν Άμποτ, αλλά ο 12χρονος γάμος τους, από τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, έληξε το 1988.

Λέγεται πως στην αρχή της σχέσης του με την Χάιταουερ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο την είχε απατήσει με τις Μπέτι Μίντλερ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Ούμα Θέρμαν, ακόμα και με μία Αγγλίδα πορνοστάρ.

Το 1991, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, απέκτησε δίδυμους γιους με την επί πολλά χρόνια σύντροφό του, το μοντέλο Τούκι Σμιθ. Τα παιδιά γεννήθηκαν μέσα από παρένθετη μητέρα και η σύλληψή τους είχε γίνει με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο γάμος τους και οι προειδοποιήσεις των φίλων του Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Μέχρι το 1996, η Χάιταουερ είχε καταφέρει να κερδίσει την καρδιά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Κι ένα χρόνο αργότερα, με ένα δαχτυλίδι αρραβώνων 100.000 δολαρίων, παντρεύτηκε το αστέρι του Raging Bull.

Ο γάμος τους ήταν λαμπερός. Παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι και καλοί του φίλοι Χάρβεϊ Καϊτέλα και Τζο Πέσι Joe Pesci. Ενώ στη δεξίωση οι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα γεύμα πέντε πιάτων σε ένα ακριβό εστιατόριο έξω από τη Νέα Υόρκη.

Κάποια από τους φίλους του δεν ήταν εκεί, έχοντας ήδη τσακωθεί με τη νέα του νύφη. Στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς τον είχαν προειδοποιήσει ακόμη και να μην την παντρευτεί.

Έναν χρόνο μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι, απέκτησε έναν γιο, τον Έλιοτ. Τα προβλήματα δεν άργησαν να εμφανιστούν και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, το 1999.

Οι σοβαρές κατηγορίες και από τις δύο πλευρές


Όταν, δύο χρόνια αργότερα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πήγε στο δικαστήριο για την κηδεμονία του Έλιοτ, τότε ήταν που «βγήκαν τα μαχαίρια». Υποστηρίζοντας ότι ανησυχούσε για την ασφάλεια του Elliot. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είπε ότι η Χάιταουερ είχε μια βίαιη ιδιοσυγκρασία, και μάλιστα κάποτε του είχε προκαλέσει κάταγμα στα πλευρά του, σε μια σκηνή ζηλοτυπίας σε ένα γιοτ. Αφού τον κατηγόρησε ότι είχε σχέση με μια άλλη γυναίκα.

Εκείνη υποστήριξε ότι ο ηθοποιός είχε προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά που τον έκαναν ακατάλληλο γονέα. Ο δικηγόρος του αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Κι ενώ κάποιος θα πίστευε ότι ο γάμος τους θα έληγε μετά από αυτές τις σοβαρές κατηγορίες και από τις δύο πλευρές, αυτό δε συνέβη. Το διαζύγιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και το ζευγάρι ανανέωσε τους όρκους του το 2004 στο αγρόκτημα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στη Νέα Υόρκη. Όπου παρευρέθηκε ένα πλήθος διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων οι Μάρτιν Σκορτσέζε, Μέριλ Στριπ και Μπεν Στίλερ.

Η Γκρέις Hightower έχει ασχοληθεί για λίγο με τον χώρο του μόντελινγκ, είχε μερικούς μικρούς ρόλους ως ηθοποιός και τραγούδησε ακόμη και ένα τραγούδι για το soundtrack της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Precious». Της οποίας ο σκηνοθέτης, Λι Ντάνιελς, είναι φίλος της. Ίδρυσε επίσης μια εταιρεία που πωλούσε καφέ από τη Ρουάντα.

Παρόλο που γενικά αποφεύγει να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, το 2004, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, όταν δύο πρώην υπηρέτριες και ένας πρώην οδηγός κατέθεσαν ότι τους εκφόβιζε και τους κακοποιούσε, ότι είχε καπρίτσια και πως μάλιστα αρνήθηκε να δώσει σε μία από αυτές, τρεις ημέρες άδεια για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της. Οι δικηγόροι του ζευγαριού αντέδρασαν λέγοντας πως και οι τρεις τους είχαν απώτερο σκοπό από όλο αυτό και τα παράπονά τους απορρίφθηκαν.

Εκείνη την εποχή, μια πηγή που γνώριζε το ζευγάρι έκανε γνωστό στο New York Post ότι η Χάιταουερ «μπορεί να είναι ενοχλητική». Αλλά οι κατηγορίες ήταν υπερβολικές. «Συμπεριφέρεται σαν μια σκληρή, περήφανη μαύρη γυναίκα και ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι είναι σκύλα», είπε η πηγή.

Το 2011, ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν ένα δεύτερο παιδί, την Έλεν Γκρέις. Η οποία αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε έρθει στη ζωή, από παρένθετη μητέρα. Σε μια συνέντευξη δύο χρόνια αργότερα, η Χάιταουερ ρωτήθηκε για το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου. «Θα έλεγα οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και να εμμένεις στις απόψεις σου, γιατί τότε κρατάς τον σεβασμό με τον οποίο ξεκίνησες», είπε.

Το ζευγάρι χώρισε ξανά το 2018, επιστρέφοντας στο δικαστήριο για μια άλλη εξαντλητική και εξαιρετικά δαπανηρή μάχη διαζυγίου. Που – τρία χρόνια αργότερα – δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Η εν διαστάσει σύζυγό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, απαιτεί τη μισή περιουσία του, την οποία εκτιμά στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από αυτά που της προσέφερε μια προγαμιαία συμφωνία που υπέγραψε το 2004. Σύμφωνα με αυτή, της δίνεται ένα σπίτι 4,7 εκατομμυρίων λιρών, 393.000 λίρες σε μετρητά. Κι – εφόσον ο Ρόμπερντ Ντε Νίρο να βγάζει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο – ένα ετήσιο εισόδημα 1 εκατομμυρίου δολ. ετησίως.

Ωστόσο, η Χάιρταουερ επέμεινε ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε κρύψει την έκταση του πλούτου του κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ισχυρίστηκε ότι είχε δικαίωμα σε 35 επιχειρηματικές επιχειρήσεις και 38 ταινίες που έχει κάνει από το 2004. Επιπλέον, ζήτησε 50% των κερδών του από το μερίδιό του στο Tribeca Grill and Greenwich Hotel στη Νέα Υόρκη. Καθώς και την εταιρεία παραγωγής του Canal.

Τα αντίπαλα στρατόπεδα είναι πεπεισμένα ότι το ζευγάρι δεν θα τα ξαναβρεί όπως έκανε ήδη μια φορά στο παρελθόν. Κι έτσι θα συνεχίζουν για καιρό απ’ ό,τι φαίνεται να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ