Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΤι ξεχνάνε τα ζευγάρια να κάνουν στο σεξ και καταλήγουν αποξενωμένα

Τι ξεχνάνε τα ζευγάρια να κάνουν στο σεξ και καταλήγουν αποξενωμένα

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι αναπόσπαστο μέρος μιας καλής σχέσης

Το σεξ δεν είναι απλώς το αλατοπίπερο μιας σχέσης, αλλά ένα από τα βασικά πράγματα που κρατούν το ζευγάρι ενωμένο.

Μόνο που ο χρόνος επιδρά κάποιες φορές αρνητικά στη σεξουαλική ζωή και το σεξ καταλήγει λιγότερο παθιασμένο από τις αρχές.

Και γι’ αυτό ευθύνεται τόσο ο καιρός και η συνήθεια, όσο και μια σειρά από λάθη που κάνει το ζευγάρι στο διάβα των ετών. Ένα από τα βασικότερα είναι η έλλειψη επικοινωνίας στο κρεβάτι.

«Η ανικανότητα να έχουν μια ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία βρίσκεται στην καρδιά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια στην κρεβατοκάμαρα», παρατηρεί σχετικά η ψυχοθεραπεύτρια Elona Landau, «ακόμα και με τους ανθρώπους που έχουμε δεσμευτεί για μια ζωή, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα θέλω μας».

Κι αυτό γιατί είτε δεν μάθαμε ποτέ τον τρόπο, ισχυρίζεται, είτε γιατί φοβόμαστε μήπως κριθούμε αρνητικά ή χαρακτηριστούμε κάπως.

Η λύση; Η συχνή και ειλικρινής σεξουαλική επικοινωνία. Κανείς δεν είναι μέντιουμ, λέει η Landau. Θέλεις πιο συχνές επαφές; Σου αρέσουν πράγματα στο κρεβάτι που δεν γίνονται; Ώρα να μιλήσεις.

Οι σχέσεις εξελίσσονται με τον χρόνο, παρατηρεί η Landau, και το ίδιο κάνει και η σεξουαλικότητα. «Ακούστε με φρέσκα αυτιά και προσπαθήστε να δώσετε βάση στο τι θέλει ο σύντροφός σας, χωρίς να το περνάτε από το δικό σας φίλτρο».

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ