Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΣαν σήμερα: Η 4η Απριλίου στην Iστορία

Σαν σήμερα: Η 4η Απριλίου στην Iστορία

1921 Ο καθηγητής Άλμπερτ Αϊνστάιν και η σύζυγός του, Έλσα επιστρέφουν στη Γερμανία από την Παλαιστίνη

1933 Ένας ηλικιωμένος Εβραίος παρενοχλείται από μέλη της πολιτοφυλακής του Χίτλερ στο Βερολίνο.
1932 Γεννιέται στο χωριό Ζαβράγιε της Ρωσίας, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι.
1942 Οι Ιάπωνες που βρίσκονται στη Νέα Γουινέα, φοβούνται τους Παπούα. Και ο φόβος τους είναι σχεδόν μεταφυσικός, καθώς οι Παπούα είναι ατρόμητοι. Ο συγκεκριμένος Παπούα δείχνει, με τον τρόπο που έχει φτιάξει τα μαλλιά του ότι είναι ήδη ένας έμπειρος κυνηγός κεφαλών.
1954 Στρατιώτες του γαλλικού στρατού στο Ντιέν Μπιέν Φου. Μετά από μια θρυλική πολιορκία, ο κομμουνιστικός στρατός των Βιέτ Μινχ, εξαπέλυσε επίθεση από τρία μέτωπα και κατέλαβε το οχυρό των Γάλλων.
1962 Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ ποζάρει στο πλατό όπου γυρίζεται η “Κλεοπάτρα”, στα στούντιο της Τσινετσιτά στη Ρώμη.
1968 Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ με τον Τζέσι Τζάκσον, στην τελευταία του εμφάνιση εν ζωή. Λίγο αργότερα δολοφονήθηκε έξω από το ξενοδοχείο του στο Μέμφις, του Τενεσί.
1983 Το διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ φεύγει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μέσα σε ένα σύννεφο καπνού. Είναι το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα.
1984 Η τελευταία δοκιμή για το καινουργιο τεράστιο αντιπλημμυρικό φράγμα του Τάμεση, που θα μπει σύντομα σε λειτουργία.
1973 Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο ροκ σταρ Άλις Κούπερ σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, συζητούν τα ολογράμματα του Νταλί που εκτίθενται στην πόλη. Τα ολογράμματα είναι τρισδιάστατες απεικονίσεις. Ο Νταλί συμπεριέλαβε στην έκθεση και μια φωτογραφία του Κούπερ, την οποία αποκάλεσε “η καλύτερη απεικόνιση της σύγχισης, σε μια εποχή που κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα”.
1991 Ο Στιβ Τζομπς της εταιρείας NeXT Computer Inc., παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα, τον έγχρωμο υπολογιστή NeXTstation, στο Redwood City, της Καλιφόρνια.

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ