Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΗ ταινιάρα του 2019 που το Netflix θα γυρίσει το sequel της...

Η ταινιάρα του 2019 που το Netflix θα γυρίσει το sequel της στην Ελλάδα

Και μας φέρνει τον απόστρατο James Bond στη χώρα.

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια το Netflix να επενδύει σε στούντιο και παραγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες. Με την Ισπανία να έχει τα πρωτεία ελέω Casa de Papel και Γερμανία-Γαλλία-Τουρκία να ακολουθούν. Ποιος να μας το έλεγε ότι θα μπει κι η Ελλάδα στο χορό;

Κι αν δεν πρόκειται για περίπτωση δημιουργίας στούντιο με στόχο την διαρκή ανάπτυξη σειρών και ταινιών. Αυτό που θα συμβεί είναι ίσως πολύ μεγαλύτερο ως franchise σε σχέση με τις 4 προαναφερθείσες χώρες.

Πώς να είναι αλλιώς όταν μιλάμε για τον ερχομό στην Ελλάδα ενός κινηματογραφικού franchise, που μόλις πέρσι ήταν υποψήφιο στα Όσκαρ και είχε αποτελέσει την πολύ ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς;

Ο λόγος για το Knives Out ή ελληνιστί Στα Μαχαίρια, το κωμικό crime movie του Ριάν Τζόνσον. Με την αυθεντική film noir σύσταση και το whodunit στοιχείο, το οποίο αγοράστηκε από το Netflix με σκοπό να γυριστούν τουλάχιστον δύο sequel.

Στην πρώτη ταινία είδαμε τον Ντάνιελ Κρεγκ ως ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ να επισκέπτεται την οικία μιας πλούσιας οικογένειας. Όπου έχουμε το μυστήριο θάνατο του πάτερ φαμίλια Χάρλαν Θρόμπι. Με την οικιακή βοηθό να βρίσκεται στο επίκεντρο και τον άσωτο εγγονό, τον Ράνσον, να έχει στήσει μια πλεκτάνη για να πάρει την περιουσία.

Η ταινία του Τζόνσον κέρδισε υποψηφιότητα για Πρωτότυπο Σενάριο στα Όσκαρ και άλλες 3 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες. Κι αυτό αποτέλεσε τεράστιο δέλεαρ για το Netflix που 2 χρόνια τώρα θέλει να φτιάξει μια μεγάλη λίστα από ταινίες του που έχουν βρεθεί στις μεγάλες απονομές. Ήδη φέτος έχει πάνω από 30 υποψηφιότητες.

Σε έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό των streaming platforms, το Netflix βάζει στη φαρέτρα του αντί 450 εκατομμυρίων ένα σίγουρο χαρτί. Με το Knives Out να κερδίζει 340 εκατομμύρια δολάρια ως αντιστάθμισμα στα μόλις 40 εκατομμύρια που ήταν το μπάτζετ της παραγωγής.

Το πρώτο από τα δύο sequel που έχουν παραγγελθεί, θα γυριστεί μάλιστα στην Ελλάδα. Με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις 28 Ιουνίου και τον Ντάνιελ Κρεγκ να συνεχίζει στον ρόλο του Μπλανκ. Αυτή τη φορά για να εξιχνιάσει μια άλλη υπόθεση. Πιθανότατα σε πλούσια ελληνική οικογένεια, και να μπαίνει σε έναν κύκλο ταύτισης με άλλο ρόλο μετά το τέλος του με τον James Bond. Η αναζήτηση του υπόλοιπου καστ έχει ήδη ξεκινήσει.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τζόνσον, δημιουργός του Knives Out, οραματιζόταν από την πρώτη στιγμή να το έκανε ένα franchise. Που θα αποτελούσε τη σύγχρονη εκδοχή του Ηρακλή Πουαρό, με σειρά ταινιών. Κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το σκηνικό του εφαλτηρίου αυτού του οράματος.

Αναμένουμε λοιπόν τις ανακοινώσεις για τα μέρη που θα γίνουν τα γυρίσματα. Καθώς και ποια άλλα ονόματα θα έρθουν στη χώρα το καλοκαίρι μαζί με τον Κρεγκ..

πηγη: menshouse.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ