Τα τηγανοπιτάκια του χθες!

Εχουν αφήσει μνήμες και γεύσεις από το παρελθόν.

Φτιάχνονται από την ζύμη του ψωμιού και τρώγονται με τυρί, ή μέλι, ή ζάχαρη, ή και σκέτα.

Υλικά
2 νεροπότηρα αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα και 3 κουταλιές της σούπας  για τη ζύμη
Αλάτι, προζύμι 2 κουταλιές της σούπας, και 1 φακελάκι μαγιά σκόνη.
προαιρετικά λίγο κόλιανδρο, ½ γιαούρτι και 4-5 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι.


Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά, όλα τα υλικά, προσθέτοντας χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μία μέτρια ζύμη, όχι σκληρή όχι μαλακιά. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να γίνει, να διπλασιαστεί περίπου ο όγκος της. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζυμάρι, από τη ζύμη αφού έχει γίνει, το τραβάμε με τα δάχτυλα μας να απλώσει και το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Από το βιβλίο της Βούλας Κυριακέα / Συνταγές  από το “Χθες και το Σήμερα”

πηγή: eleftheriaonline.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ