Τι κάνουν οι περισσότεροι κατευθείαν μόλις ξυπνούν ενώ δε θα έπρεπε

Ίσως το κάνεις και εσύ…

Οι συνήθειες των ανθρώπων στην καθημερινότητα πολύ δύσκολα αλλάζουν…

Και η αλήθεια είναι πως για πολύ κόσμο ο καφές είναι συνήθεια. Ειδικά, ο πρωινός τον οποίο πάρα πολλοί τον πίνουν με το που ξυπνάνε, χωρίς καν να έχουν βάλει κάτι στο στόμα τους. Ωστόσο, φαίνεται πως αγνοούν πως τον πρωινό καφέ θα πρέπει να τον πίνετε πάντα μετά το πρωινό και ποτέ με άδειο στομάχι.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης & Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Μπαθ, εξετάστηκε η επίδραση του διακοπτόμενου ύπνου και του πρωινού καφέ σε μια σειρά διαφορετικών μεταβολικών δεικτών.

Μετά από δοκιμές σε άτομα που κατανάλωσαν καφέ αμέσως μόλις ξύπνησαν και πριν το πρωινό, έδειξαν ότι ο δυνατός καφές που καταναλώθηκε πριν το πρωινό γεύμα αύξησε το μεταγευματικό γλυκαιμικό φορτίο κατά περίπου 50%.

«Με απλά λόγια, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μας εξασθενεί όταν το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας είναι ο καφές, ειδικά έπειτα από μια νύχτα διαταραγμένου ύπνου. Θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε αυτό τρώγοντας πρώτα και πίνοντας καφέ αργότερα» επισημαίνει ο καθηγητής James Betts, από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου Μπαθ.

πηγή: baby.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ