Τι γνωρίζουν οι θρησκείες για το σεξ!

Περίοδος Σαρακοστής και ορισμένοι μιλούν για εγκράτεια, λόγων και ορμών. Φαίνεται ότι οι θρησκείες γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς για το σεξ. Τι είναι αυτό;

Οι αιώνες που το σεξ θεωρείτο βρώμικο και απαγορευμένο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό που πλέον οι «κανονικές» θρησκείες καλούν τους «κανονικούς» ανθρώπους να κάνουν, είναι να επιδείξουν μια σχετική αυτοσυγκράτηση στις επιθυμίες τους.

Οι θρησκείες συχνά χλευάζονται, αλλά στο θέμα του σεξ μπορεί να έχουν πολλές απαντήσεις, ειδικά σε εκείνους που πάσχουν από ανηδονισμό και κορεσμό.  Μόνο οι θρησκείες εξακολουθούν να παίρνουν το σεξ σοβαρά, με την έννοια ότι σέβονται και εκτιμούν ορθά τη δυναμική του, η οποία είναι ικανή να μας απομακρύνει από τις προτεραιότητές μας.

Μόνο οι θρησκείες το βλέπουν ως κάτι δυνητικά επικίνδυνο και καθώς πρέπει να προστατεύσουν το ποίμνιό τους, θεσπίζουν απαγορεύσεις ή σχετικές ηθικές προτροπές. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν το απαγορεύουν (πια), απλώς καλούν σε μια περισσότερο λελογισμένη χρήση του..

Η υπερβολή, όχι μόνο δημιουργεί εξάρτηση, αλλά και κατακλύζει με ευκολία τις ορθολογικές λειτουργίες, αποσυντονίζοντας και διασπώντας την προσοχή, και όπως έχουν βεβαιώσει πολλές έρευνες μπορεί να προκαλέσει πολλά ψυχολογικά προβλήματα, μέχρι βαθιά, υπαρξιακή κατάθλιψη. Το ενδιαφέρον είναι ότι η εγκράτεια στις σταθερές σχέσεις φαίνεται να μην απομακρύνει τα ζευγάρια, αλλά να αυξάνει το μεταξύ τους δέσιμο. Μήπως για παράδειγμα η Μεγάλη Εβδομάδα μπορεί να αποτελέσει μια αφορμή εξερεύνησης μίας άλλης, πιο λευκής και αθώας πτυχής της σεξουαλικότητας; Ας το σκεφτούμε…


πηγη: ygeiamou.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ