Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΠέντε πρωτιές για τις γυναίκες πρωταγωνίστριες των Όσκαρ

Πέντε πρωτιές για τις γυναίκες πρωταγωνίστριες των Όσκαρ

Από το ποια φόρεσε το ακριβότερο φόρεμα, μέχρι το ποια είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού

Για την βιομηχανία του κινηματογράφου τα βραβεία Όσκαρ θεωρούνται σε ένα μεγάλο βαθμό ως ο πιο διάσημος και με κύρος θεσμός. Κάθε ηθοποιός ονειρεύεται να παραλάβει κάποια στιγμή στην ζωή του το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Κάτι που θα του προσφέρει επιπλέον κύρος στην ήδη επιτυχημένη καριέρα του. Παρακάτω ακολουθούν γυναικείες πρωτιές, και μάλιστα όχι ως προς τη νίκη του βραβείου. Όλες βέβαια έχουν κερδίσει τουλάχιστον από ένα- όσο προς τον αριθμό υποψηφιοτήτων, τους γονείς τους, ακόμη και το ρούχο που επέλεξαν για τη συγκεκριμένη βραδιά.

  • Η Τζένιφερ Λόρενς φόρεσε το πιο ακριβό φόρεμα στην ιστορία των Όσκαρ στην τελετή του 2013. Η αξία του ροζ φορέματος Dior Couture που επέλεξε για την συγκεκριμένη βραδιά άγγιζε τα 4 εκατομμύρια δολάρια.
  • Η Λίζα Μινέλι ήταν η μόνη νικήτρια Όσκαρ, οι γονείς της οποίας είχαν βραβευτεί, επίσης, με Όσκαρ. Όταν το 1972 διακρίθηκε με την ερμηνεία της στην ταινία «Καμπαρέ». Η μητέρα της, Τζούντι Γκάρλαντ, έλαβε τιμητικό βραβείο το 1939 και ο πατέρας της, Βίνσεντ Μινέλι. Κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 1958 για την ταινία «Gigi».
  • Η Κάθριν Μπίγκαλοου το 2009 έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία «The Hurt Locker».
  • Η Νταϊάν Κίτον είναι η μοναδική ηθοποιός που για τέσσερις συνεχόμενες δεκαετίες έχει προταθεί για το ίδιο βραβείο. Κέρδισε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1977 για την ερμηνεία της στην ταινία «Annie Hall». Ενώ δεν κατάφερε να διακριθεί το 1981 για το «Reds». Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, έλαβε την τρίτη υποψηφιότητά της για το «Marvin’s Room» το 1996 και την τελευταία της το 2003 για το Something’s «Gotta Give».
  • Η Μέριλ Στριπ διατηρεί το ρεκόρ των 21 υποψηφιοτήτων σε όλη την ιστορία του θεσμού. Κερδίζοντας συνολικά τρία Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού. Η πιο πρόσφατη νίκη της ήταν το 2011 για την ταινία «The Iron Lady».

πηγη: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ