Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΔημοσκόπηση – φωτιά για Χάρι και Μέγκαν: Ξηλώστε τους ό,τι τίτλο και...

Δημοσκόπηση – φωτιά για Χάρι και Μέγκαν: Ξηλώστε τους ό,τι τίτλο και προνόμιο έχουν

Μια δημοσκόπηση που θα συζητηθεί δημοσιεύει η εφημερίδα DailyMail. Στον απόηχο της συνέντευξης του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα. 

Το θέμα που έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις αλλά και επιπτώσεις και στα media της χώρας. Με έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Βρετανίας, τον Πιρς Μόργκαν να χάνει την δουλειά του στο  ITV, δεν φαίνεται ότι θα σβήσει εύκολα από την επικαιρότητα. 

Στην δημοσκόπηση η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητούν ο Χάρι και η Μέγκαν να χάσουν όλους τους τίτλους και τα προνόμιά τους. Γιατί θεωρούν ότι με την συνέντευξη αυτή έκαναν μεγάλο κακό στον θεσμό της Μοναρχίας.

Σχεδόν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είδαν την δημοτικότητά τους να πέφτει ακόμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ. Έχασε 2 μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο με την δημοτικότητά της όμως να παραμένει στο 64%.

Οι Βρετανοί δεν πιστεύουν τις κατηγορίες για ρατσισμό που εξαπέλυσε η Μέγκαν Μαρκλ η οποία είναι η λιγότερο δημοφιλής. Χωρίς όμως να ξεπεράσει τον χειρότερο σε δημοφιλία Πρίγκιπα Άντριου. Που έχει κατηγορηθεί για παιδοφιλία και σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έβαλαν πάνω από το καθήκον τους προς την πατρίδα, την προβολή τους από τα ΜΜΕ.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας από τα 45 έως τα 50. Πιστεύουν την Βασιλική Οικογένεια με τις νεότερες ηλικίες να πιστεύουν τον Χάρι και την Μέγκαν.

Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας ζητούν, να θαφτεί το τσεκούρι του πολέμου και από τις δυο πλευρές και στο ερώτημα γιατί ο Χάρι και η Μέγκαν μετακόμισαν στις ΗΠΑ. Απαντούν γιατί ήθελαν να έχουν όλα τα προνόμια αλλά όχι τις ευθύνες.

Με τον Πρίγκιπα Φίλιππο να είναι στο νοσοκομείο οι περισσότεροι λένε, ότι ήταν λάθος η στιγμή για να δοθεί η συνέντευξη.

Οι περισσότεροι δηλώνουν απογοητευμένοι και ένα ποσοστί 25% εξοργισμένοι.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων από την JL Partners.

Εκτός από την Βασίλισσα που έχασε 2 μονάδες από την δημοτικότητά της, εκείνη του Χάρι έχασε 15 μονάδες, του Καρόλου 13 μονάδες και της Μέγκαν 6 μονάδες.

πηγη: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ