Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΓραφείο και τρόποι αύξησης της παραγωγικότητας

Γραφείο και τρόποι αύξησης της παραγωγικότητας

Περνάτε το ένα τρίτο της ζωή σας στη δουλειά. Ενώ βρίσκεστε στο γραφείο αναμένεται να είστε παραγωγικοί δημιουργικοί, και κοινωνικοί.

Επομένως ο σχεδιασμός ενός γραφείου επηρεάζει σημαντικά το πώς αισθάνεστε και σκέφτεστε.

To site theodoridi.com με γνώση και εμπειρία πολλών ετών, προσφέρονται υψηλής αισθητικής έπιπλα γραφείου.

Δίνοντας ζωτικό χώρο και αυτονομία…

Δίνοντας στους εργαζόμενους την ευκαιρία να διακοσμήσουν το χώρο του γραφείου τους θα αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι στη δουλειά. Κάτι που όχι μόνο θα δημιουργήσει μία καλύτερη εταιρική κουλτούρα, αλλά και θα εξοικονομήσει χρήματα.

Καθώς δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι οι δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να είναι λιγότερο αποδοτικοί και παραγωγικοί. Με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σε ένα βαθμό η οικονομική ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις ιδέες για τη διακόσμηση του γραφείου σας για να το κάνετε ένα ευχάριστο μέρος για εργασία.

Δημιουργήστε το δικό σας χώρο

Φέρτε μερικές κορνίζες, φυτά, διακοσμητικούς πίνακες ζωγραφικής.

Η δημιουργική ανάπτυξη του χώρου εργασίας θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο αφοσιωμένοι στην ομάδα σας. Κατ επέκτασιν θα αυξήσετε την παραγωγικότητα σας κατακόρυφα.

Επωφεληθείτε από τα χρωματιστά λουλούδια

Το να έχετε και να φροντίζετε ένα πολύχρωμο φυτό, θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις απαιτητικές εργασιακές δραστηριότητες και να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας.

Δώστε προσοχή στο χρώμα και το φωτισμό

Διαφορετικά χρώματα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στον τρόπο απόδοσης σας.

Το μπλε και το πράσινο βοηθάει τη δημιουργικότητα, ενώ το κόκκινο φαίνεται να ενισχύει την πνευματική εγρήγορση.

Ο φωτισμός είναι επίσης ένας παράγοντας ενός καλά σχεδιασμένου γραφείου.

Μπορείτε να έχετε τον πιο οργανωμένο χώρο, μοναδικά έπιπλα και όμορφα χρώματα. Αλλά δεν μπορείτε να δείτε όλα αυτά τα στοιχεία καθαρά αν δεν έχετε καλό φωτισμό. Επομένως προσπαθήστε να διατηρήσετε ανεμπόδιστη την περιοχή γύρω από το παράθυρο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φως που δέχεται ο χώρος σας. Το φυσικό φως είναι το καλύτερο.

Είναι προτιμότερο να αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά επιτρέποντας στο φως του ήλιου, να φωτίσει. Καθώς βοηθάει και την ψυχική και την σωματική υγεία με λίγα λεπτά έκθεσης, ενώ μπορεί να διατηρήσει την ζωντάνια στα φυτά που πρέπει να έχετε τοποθετήσει στο χώρο.

Αποκτήστε τεχνητό φως υψηλής ποιότητας

Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι θα χρειαστείτε τουλάχιστον λίγο τεχνητό φως, για να διατηρήσετε το γραφείο σας φωτισμένο όλη τη μέρα. Επιλέξτε λοιπόν υψηλής ποιότητας φωτισμό με  λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας που είναι και πιο φιλική στο περιβάλλον.

Συμπερασματικά

Όταν αντιμετωπίζετε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, είναι δύσκολο να κάνετε το σχεδιασμό του χώρου γραφείου σας προτεραιότητα. Ωστόσο η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που επιτρέπει την τοποθέτηση πράσινων φυτών, την είσοδο του φυσικού φωτισμού στο χώρο. Την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων, αλλά και τον εργονομικό σχεδιασμό των επίπλων του γραφείου και του καθίσματος, μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της εργασιακής κουλτούρας σε υψηλό επίπεδο και κατ επέκταση την αύξηση της παραγωγικότητας σας.

Η διακόσμηση μπορεί να μην είναι ο θεμέλιος λίθος της επαγγελματικής επιτυχίας και βέβαια μια εταιρεία δεν μπορεί να έχει ως κύριο στόχο αυτό!

Όμως μια εταιρεία που θέλει να πετύχει τους στόχους της οφείλει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους υπαλλήλους και στο πώς θα τους κάνει να αισθάνονται σαν “στο σπίτι” τους, καθώς αυτό έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την θετική ψυχολογία, την δημιουργικότητα και την συνεργατικότητα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ