Home Life & Style 4 tips για τις αποσκευές σας

4 tips για τις αποσκευές σας

0

Βαρεθήκατε να βλέπετε τα φερμουάρ από τις βαλίτσες σας να χαλάνε; Μήπως το σακίδιό σας δεν είναι ποτέ αρκετό για τις διήμερες αποδράσεις σας; Πριν αγοράσετε την επόμενη, σκεφτείτε τα παρακάτω:

  1. Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος αποσκευών;

Αν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες εταιρείες χρεώνουν τις αποσκευές και επιτρέπουν μόνο τις βαλίτσες καμπίνας. Η καταλληλόλητά τους ελέγχεται σε ειδικά σημεία στο αεροδρόμιο και αν δεν είναι στα επιτρεπτά όρια υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις. Οι διαστάσεις για αυτές τις βαλίτσες είναι 56 εκ. x 45 εκ. x 25 εκ. Στα σακ βουαγιάζ υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία γιατί τα περισσότερα είναι μέσα στο επιτρεπτό όριο. Συμβουλευθείτε πριν κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο τους όρους και τις χρεώσεις που έχει η κάθε εταιρεία. Βέβαια, αν ταξιδεύετε περισσότερο με άλλα μέσα, οι διαστάσεις δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία.

  • Από πού να αγοράσω;

Σίγουρα online θα βρείτε πολλές προσφορές και ενδιαφέροντα σχέδια, όμως είναι καλύτερο να αγοράζετε από φυσικά καταστήματα. Από κοντά θα αγγίξετε τη βαλίτσα, θα καταλάβετε καλύτερα από τι υλικό είναι φτιαγμένη και θα βλέπετε τους εσωτερικούς χώρους. Αν είναι βολικές οι λαβές, αν τα φερμουάρ ανοίγουν και κλείνουν σωστά και αν τα ροδάκια στρέφονται χωρίς προβλήματα. Επίσης πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά εξασφαλίστε ότι υπάρχει εγγύηση με όρους που θα σας καλύπτουν, αλλά και δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος.

  • Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα;

Σίγουρα ένα που θα ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλές και θα είναι εύκολο να την εντοπίσετε. Μια μαύρη ή μπλε σκούρα είναι το πιο συνηθισμένο. Όμως σκεφτείτε κάτι πιο ζωηρό όπως με animal prints ή τη σημαία μια χώρας ή ένα έντονο χρώμα όπως το λαχανί. Αν δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τα κλασικά χρώματα βάλτε μερικά αυτοκόλλητα. Ή δέστε ένα φουλάρι πάνω της για να ταιριάζει περισσότερο με την προσωπικότητά σας.

  • Τι παραπάνω αξεσουάρ μπορεί να διαθέτει;

Ο σχεδιασμός των αποσκευών εξελίσσεται συνεχώς. Τα σακίδια έχουν εξωτερικές θήκες για να βάζετε μπουκάλια. Επίσης, κάτι που υπάρχει και στις βαλίτσες, έχουν αδιάβροχες θήκες για να μπορείτε να τοποθετείτε υγρά. Χωρίς το φόβο να βραχούν τα υπόλοιπα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα.

Οι λαβές στις βαλίτσες πρέπει να έχουν εργονομικό σχεδιασμό. Για να μπορείτε να την πιάνετε ευχάριστα χωρίς να σας πονάει το χέρι. Όταν τεστάρετε μια βαλίτσα, ανοίξτε τη λαβή μέχρι πάνω και κάντε βόλτες με τη βαλίτσα. Αν σας δυσκολεύει στην κίνηση, όταν θα είναι γεμάτη με ρούχα, θα είναι χειρότερα, άρα προτιμήστε κάποια άλλη. Όσο για τα φερμουάρ προτιμήστε να έχει μεγάλα και μεταλλικά που είναι πιο ανθεκτικά από τα πλαστικά.

Τέλος, οι βαλίτσες νέες τεχνολογίας έχουν απίστευτες ανέσεις: USB θύρες για να φορτίζετε τις συσκευές σας, GPS ώστε σε περίπτωση που χάσετε τη βαλίτσα. Να γνωρίζετε πού βρίσκεται και ζυγαριά για να μην υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο βάρους.

Exit mobile version