Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

458

Το νέο Explorer Plug-In Hybrid της Ford είναι ένα SUV που συνδυάζει επιδόσεις, άνεση και τεχνολογία. Σχεδιασμένο εξ’ αρχής με βάση την ηλεκτροκίνηση, καταφέρνει να κινείται με άνεση τόσο στην άσφαλτο όσο και εκτός δρόμου, όντας μια καλή πρόταση για αυτούς που κινούνται σε κάθε είδους επιφάνεια.

Μία παράλληλη υβριδική διάταξη επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της συνδυασμένης ισχύος και ροπής του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα (457 ίπποι και 825 Nm αντίστοιχα) εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές επιδόσεις εντός και εκτός ασφάλτου, ενώ σε συνεργασία με την τεχνολογία Intelligent All-Wheel Drive που εγγυάται άνετη ρυμούλκηση σκαφών ή μεγάλων τρέιλερ βάρους έως 2.500 κιλών.

Τετρακίνηση και επτά προγράμματα οδήγησης

Το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση, αναλύοντας κάθε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου δεδομένα από δεκάδες αισθητήρες που ελέγχουν παραμέτρους, όπως η ταχύτητα του αυτοκινήτου, η περιστροφή του αμαξώματος γύρω από τον κάθετο άξονα (yaw), η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η ολίσθηση του τροχού και η κατάσταση ρυμούλκησης. Την ίδια στιγμή, ένα νέο κιβώτιο μεταφοράς κίνησης με ηλεκτρομηχανικό μετατροπέα ροπής μπορεί να προσαρμόζει ομαλά την κατανομή της ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών μέσα σε 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου για καλύτερο κράτημα στο δρόμο.

Όπως συμβαίνει και με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, που χρησιμοποιεί προηγμένους αλγορίθμους εκμάθησης για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου και την οδηγική ποιότητα σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive προσαρμόζοντας συνεχώς την απόκριση προς όφελος των επιδόσεων και της πολιτισμένης λειτουργίας.

Παράλληλα, τo Terrain Management System χρησιμοποιεί επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) για να μπορεί ο χρήστης μέσω ενός περιστροφικού επιλογέα να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία στις εκάστοτε οδικές, καιρικές και εδαφικές συνθήκες. Το σύστημα περιλαμβάνει τα προφίλ Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco, καθώς και τοDeep Snow & Sand. Kάθε Drive Mode έχει τη δική του γραφική απεικόνιση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3”. Την ίδια στιγμή, το Hill Descent Control που διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό το νέο Explorer Plug-In Hybrid, βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνθήκες εκτός δρόμου.

πηγή: newsbeast.gr