Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΑνδρέας Μικρούτσικος: Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τηλεοπτικό χάρτη και δέχτηκε έντονη...

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τηλεοπτικό χάρτη και δέχτηκε έντονη κριτική

«Καλησπέρα αγαπημένοι τηλεθεατές στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αυστραλία. Σήμερα, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.01 το “Big Brother”, αυτό το παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο, ξεκινάει στον Ant1. Είναι γεγονός». Με αυτά τα λόγια, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, το μακρινό 2001 υποδέχθηκε το τηλεοπτικό κοινό στο νέο του -τότε- επαγγελματικό βήμα. Ένα βήμα πρωτοπόρο για την εποχή, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή η λέξη «reality» ήταν για τους Έλληνες τηλεθεατές απλά ένα ακόμα λήμμα στο λεξικό.

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως, η Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και 21.01 το βράδυ, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια ακόμα τηλεοπτική δουλειά του Ανδρέα Μικρούτσικου. Ήταν η στιγμή που ο παρουσιαστής, έδωσε το σήμα εκκίνησης για να ξεκινήσει η αλλαγή στις συνήθειες των τηλεθεατών. Από εκείνη την στιγμή και μέσα στις επόμενες τρεις σεζόν που ακολούθησαν, ο Ανδρέας Μικρούτσικος άλλαξε για πάντα τον τηλεοπτικό χάρτη.

Σύστησε στους τηλεθεατές τα reality, τα οποία από τότε, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του εκάστοτε καναλιού που… σέβεται το image του. Μπορεί ο Ανδρέας Μικρούτσικος να ταυτίστηκε στην τηλεοπτική συνείδηση του κόσμου με το «Big Brother», όμως δεν είναι η μόνη του «προχωρημένη» κίνηση.

Ως γνήσιος Δίδυμος, (για όσους ξέρουν από αστρολογία), ο Ανδρέας Μικρούτσικος έχει παιχνιδιάρικη διάθεση, είναι έξυπνος, θέλει να συλλέγει γνώσεις και εμπειρίες, να μαθαίνει όλους τους κανόνες αλλά να μην τους ακολουθεί πάντα.

Η διαδρομή, τα «αγκάθια» και τα εξωφρενικά νούμερα τηλεθέασης

Πτυχιούχος μαθηματικός, με τετράγωνο μυαλό (αγαπημένη του φράση την οποία χρησιμοποιεί συχνά: «Είναι απλά μαθηματικά!»), μουσικός, συνθέτης, ραδιοφωνικός παραγωγός, τραγουδιστής και τελικά παρουσιαστής.

Ο γεννημένος στην Πάτρα το 1952, Ανδρέας Μικρούτσικος ξεκίνησε την καριέρα του ως συνθέτης και στην πορεία ως τραγουδιστής. Τραγούδια τα οποία φέρουν την υπογραφή του και αρκετά και τη φωνή του, ακούγονται μέχρι σήμερα. ΚυκλωπάκιΧαμένο Νησί , Έρωτας Κεραυνοβόλος, και Όσο Γυρίζει η Γη είναι μερικά από τα όσα σιγοτραγουδιούνται ακόμα από τους νοσταλγούς του έρωτα.

Στιγμή ορόσημο για την καριέρα του αλλά και για αυτήν της Σοφίας Βόσσου, είναι το 1991, όταν βρίσκονται στη Ρώμη για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision και εκπροσωπούν την Ελλάδα με το τραγούδι «Άνοιξη».https://www.youtube.com/embed/s27fw44U7Qk

Η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε το 1992 μέσα από την συχνότητα του Mega και το «Μεγάλο Παζάρι». Από την πρώτη στιγμή θα φανεί ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήρθε για να μείνει και να δώσει «ταυτότητα» σε ότι κάνει.

«Όταν έκανα το “Παζάρι” ήρθε ο Εγγλέζος υπεύθυνος ο οποίος μου είπε: “κοίτα κάτι, εδώ θα είσαι τροχονόμος. Θα δείχνουμε πλάνο τον παίκτη και πλάνο το δώρο”. Και ακριβώς η επιτυχία του “Μεγάλου Παζαριού” ήταν ότι κατάργησα το δόγμα του Εγγλέζου. Στον Εγγλέζο, αφού μού μίλαγε μισή ώρα και έλεγε τέτοια πράγματα του είπα: I don’t speak English», θα πει ο Ανδρέας Μικρούτσικος σε παλιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη επιβεβαιώνοντας αυτό που γράψαμε πιο πριν… Του αρέσει να γνωρίζει τους κανόνες αλλά όχι και να τους ακολουθεί πάντα.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο πλατό του «Μεγάλου Παζαριοιύ» ποζάρει χαμογελαστός μαζί με την τραγουδίστρια, Θέλξη

Το 1993, καταφέρνει να σπάσει το «άβατο» της πρωινής ζώνης και να αποδείξει πως τα πρωινάδικα δεν είναι γυναικεία υπόθεση. Το «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό» βγήκε στον «αέρα» του Mega και κατάφερε να γίνει φράση η οποία ακούγεται μέχρι και σήμερα.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος το 1996 παίρνει μεταγραφή για τον Ant1. Μια μεταγραφή η οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού ρεπορτάζ και συζητήθηκε όσο καμία μέχρι τότε. Ξεκινά να παρουσιάζει την κοινωνική εκπομπή «Επιτέλους μαζί». Παρά τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων που δέχεται, τόσο ο ίδιος όσο και η εκπομπή για το περιεχόμενο της, τα μηχανάκια της AGB «βαράνε κόκκινο».

Η συγκεκριμένη εκπομπή διαρκεί τέσσερα χρόνια, ο αεικίνητος όμως Ανδρέας Μικρούτσικος δεν έχει μείνει στην παρουσίαση μόνο ενός project αυτά τα χρόνια. Παρουσιάζει και τηλεπαιχνίδια όπως το «Άνδρες έτοιμοι για όλα», «Τώρα είναι η σειρά σου», «Το κάνεις ή δεν το κάνεις» και «Θησαυροφυλάκιο».

Το 2001, ο Ανδρέας Μικρούτσικος παρουσίασε το πρώτο reality της ελληνικής τηλεόρασης, το «Big Brother». Έμεινε στο τιμόνι της παρουσίασης και τις τρεις σεζόν που βγήκε στον «αέρα» (την τρίτη σεζόν είχε μετονομαστεί σε «The Wall»).

Το «Big Brother» στέφθηκε ο κυρίαρχος των τηλεοπτικών προγραμμάτων και ο Ανδρέας Μικρούτσικος ο «βασιλιάς των reality». Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάφερε να αγγίξει το εξωφρενικό νούμερο τηλεθέασης του 81%.

Δύο ακόμα reality τα οποία παρουσιάστηκαν μέσα από την συχνότητα του Ant1, και φυσικά παρουσίασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ήταν το «Fame Story» (όπου ο παρουσιαστής υποδεχόταν κοινό και παίκτες με την ατάκα: «Famestorίτες και Famestorίτισσες») αλλά και το «Mission».

Ανάμεσα στη Δήμητρα Ρουμπέση και την Ελένη Μενεγάκη στο πλατό του «Πρωινού Καφέ»

Στα μέχρι τότε χρόνια της τηλεοπτικής του πορείας, ο Ανδρέας Μικρούτσικος δοκίμασε και τις υποκριτικές του ικανότητες με «περάσματα» σε σήριαλ ως guest. «Η Ελίζα και οι άλλοι», «Το ροζ συννεφάκι» και «Λευκός Οίκος» ήταν οι σειρές στις οποίες είχε εμφανιστεί μέχρι στιγμή ο δραστήριος παρουσιαστής.

Το ημερολόγιο δείχνει 2004 και ο Ανδρέας Μικρούτσικος παίρνει μεταγραφή στον Alpha. Στο βιογραφικό του προσθέτονται τα: «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες», «Διπλό Παιχνίδι», «Το πιο μεγάλο παζάρι», «Αυτός μας έλειπε» «Dream Show» και «Από Καρδιάς».

Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια τότε κυκλοφορούσε η φήμη πως υπήρχε «γραμμή» να ασκηθεί «εμπάργκο» στο «Dream Show» από τα αντίπαλα κανάλια και να μην αναπαράγουν το περιεχόμενο του show στις εκπομπές τους. Αλήθεια ή ψέμα, κάνεις δεν ξέρει…

Αξίζει να σημειωθεί πως νικητής του πρώτου «Dream Show», το 2004, ήταν ο γνωστός πλέον σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός, Ανδρέας Γεωργίου ενώ στο «Dream Show The Music» το 2007, ο Νίκος Οικονομόπουλος.https://www.youtube.com/embed/-OJnbjjRa3U

«Αγκάθι» για την συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικο με τον Alpha αποτελεί η εκπομπή «Από Καρδιάς». Η εκπομπή δέχεται «βροχή» προστίμων από το ΕΣΡ το οποίο συστήνει τη μεταφορά της σε βραδινή ζώνη. Η σύσταση δεν εισακούσθηκε και η εκπομπή «κόπηκε».

Το 2009 βρίσκει τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο Star Channel να παρουσιάζει το «Παρέα με τον Ανδρέα». Έπειτα ακολουθεί σιωπή. Ο ίδιος επιλέγει να απομονωθεί καθώς υπήρχαν αλλαγές στην προσωπική του ζωή αλλά και το γεγονός ότι έβαλε μια λάθος υπογραφή που του δημιούργησε οικονομικά προβλήματα.

Η «ακριβοθώρητη» άποψη του που προκαλεί ακόμα χάος

Στις 29 Αυγούστου 2020, 28 χρόνια από την πρώτη του τηλεοπτική του εμφάνιση και έπειτα από 11 χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε come back με διπλό καταλυτικό ρόλο για το project που βρίσκεται.

Το «Big Brother» της νέας εποχής επανήλθε μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΪ, σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, και τα βλέμματα όλων όσοι παρακολούθησαν την πρεμιέρα (και η ηλικία στην ταυτότητα τους μαρτυρούσε ότι είναι κοντά ή πάνω από τα δεύτερα -άντα), αναζητούσαν την οικεία φιγούρα του Ανδρέα Μικρούτσικου. Ο παρουσιαστής Χάρης Βαρθακούρης υποδέχθηκε στο πλατό τον «παλιό» οποίος άτυπα του παρέδωσε την «σκυτάλη» της παρουσίασης του reality.

Φυσικά, ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν βρίσκεται στο πλατό σε ρόλο… γλάστρας. Ο ρόλος του είναι διπλός και καταλυτικός για την εξέλιξη του παιχνιδιού αλλά και των χαρακτήρων των παικτών.https://www.youtube.com/embed/dcl6whT1NKw

Σχολιαστής των όσων διαδραματίζονται στο «Big Brother» αλλά και ο μόνος που μπαίνει στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο επικοινωνίας προκειμένου να συζητήσει με τους παίκτες, να τους «ξεκλειδώσει» ή ακόμα και να τους… τσιγκλίσει προκειμένου να τους κάνει να μιλήσουν και να ανοιχτούν.

Από το πρώτο live του reality, φάνηκε πως ο χειμαρρώδης Ανδρέας Μικρούτσικος θα διατυπώνει την άποψη του για οποιοδήποτε θέμα χωρίς να φοβάται. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκνευριστεί στον «αέρα». «Θέλετε τη γνώμη μου ή δεν τη θέλετε; Αν δεν τη θέλετε κατεβάζω ρολά! Είναι ακριβοθώρητη η γνώμη μου και όχι να την τσαλαπάτε! Είμαι ο Ανδρέας Μικρούτσικος και δεν είμαι ο τσάτσος κανενός» είχε φωνάξει κάποια στιγμή σε live του «Big Brother» προκαλώντας χάος στο πλατό, στους παίκτες που ήταν σε ζωντανή σύνδεση εκείνη την στιγμή αλλά και αμηχανία στον Χάρη Βαρθακούρη ο οποίος είχε αναλάβει για άλλη μια φορά το ρόλο του πυροσβέστη.

 πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ