Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνικάΠέθανε ο εξαιρετικός κιθαρίστας σε ηλικία μόλις 40 ετών

Πέθανε ο εξαιρετικός κιθαρίστας σε ηλικία μόλις 40 ετών

Σε ηλικία μόλις 40 ετών πέθανε ο κιθαρίστας Κώστας Γεράκης, με την είδηση να σοκάρει τους δικούς του ανθρώπους και την ελληνική μουσική σκηνή. Ο εξαιρετικός κιθαρίστας, ο οποίος ήταν γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ποιος ήταν ο Κώστας Γεράκης

Για πολλά χρόνια ο Κώστας Γεράκης, με καταγωγή από την Αμοργό, έπαιζε ρεμπέτικο (κιθάρα, μπουζούκι, κοντραμπάσο) δίπλα σε σπουδαίους μπουζουξήδες και ερμηνευτές. Είχε κάνει σπουδαίες συνεργασίες με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τη Ματούλα Ζαμάνη, ενώ είχε παίξει επί σκηνής με όλους τους μεγάλους σύγχρονούς του βιρτουόζους του μπουζουκιού. Χαρακτηριστική η επί μακρόν συνεργασία του με τον Στέλιο Βαμβακάρη, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιζε με τον Θύμιο Στουραϊτη.

Πώς τον αποχαιρέτησαν φίλοι και συνεργάτες

«Κακή, πολύ κακή, απρόσμενη είδηση. Δεν αντέχεται…

Έφυγε χθες το βράδυ τα μεσάνυχτα από ανακοπή ο Κώστας Γεράκης, ο γιός του κολλητού μου συντρόφου και φίλου Ηλία Γεράκη…

Δεν υπάρχουν λόγια…», γράφει ο Στέφανος Πάντος στο Facebook.

«Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 40 ετών, ο εξαιρετικός κιθαρίστας Κώστας Γεράκης, γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο!

Για πολλά χρόνια έπαιζε ρεμπέτικο δίπλα σε σπουδαίους μπουζουξήδες και ερμηνευτές! Χαρακτηριστική η επί μακρόν συνεργασία του με τον Στέλιο Βαμβακάρη!

«Στελάκη άνοιξε την αγκαλιά σου. Έρχεται ο Κωστάκης το Γεράκι.

Να τον προσέχεις»,  γράφει χαρακτηριστικά στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η ερμηνεύτρια Εβελίνα Αγγέλου.

«Μπορούσε ένα ρεμπέτικο να το εξελίξει με τον καλύτερο τρόπο σε μπλουζ ή και σε ροκ κομμάτι», λένε οι σοκαρισμένοι από την είδηση συνεργάτες του.

«Είχε καταγωγή από την Αμοργό, όπου, όποτε βρισκόταν, χάριζε υπέροχες μουσικές βραδιές στους φίλους και σε όποιον βρισκόταν στο δρόμο του! Καλό ταξίδι, Κώστα!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ