Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΆγιος Νικόλαος: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον θάνατο του 33χρονου από...

Άγιος Νικόλαος: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα

Από γνωστό του που έχει σκάφος προμηθεύτηκε ο φίλος του Μιχάλη τις φωτοβολίδες – Είχαν ανατινάξει ήδη αρκετές ότι προέκυψε το πρόβλημα με την φωτοβολίδα του 33χρονου

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με την τραγωδία που σημειώθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το βράδυ της Κυριακής όταν ο 33χρονος Μανώλης τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24 όλα συνέβησαν την ώρα που ο άτυχος 33χρονος βρισκόταν στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου μαζί με επτά φίλους του και την σύντροφό του. Με δύο από αυτούς, συνομήλικούς του, με τους οποίους μάλιστα ήταν μαζί από το σχολείο, άρχισαν να πυροδοτούν εναλλάξ ναυτικές φωτοβολίδες.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, οι νεαροί είχαν πυροδοτήσει ήδη αρκετές, όταν ο 33χρονος Μανώλης προσπάθησε να «ανάψει» μια ακόμη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Σύμφωνα με μαρτυρίες τότε ήταν που ακούμπησε την φωτοβολίδα στην κοιλιά του στην προσπάθειά του να δει τι συμβαίνει. Το επικίνδυνο εκρηκτικό εξερράγη, με τον εκκωφαντικό θόρυβο να ακούγεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποιοι από τους φίλους του, που βρίσκονταν δίπλα του την ώρα της έκρηξης, θεώρησαν αρχικά ότι είχαν χτυπηθεί οι ίδιοι. Σε δευτερόλεπτα συνειδητοποίησαν πως ο νεαρός αιμορραγούσε. Κάλεσαν σε βοήθεια.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές με τη σύντροφό του και μια ακόμη κοπέλα της παρέας να τρέχουν να δουν τι είχε συμβεί. «Εγώ είδα ένα παιδί καθισμένο σε ένα παγκάκι όπου είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Η φωτοβολίδα είχε σκάσει στην κοιλιά του, είχε μια μεγάλη ανοιχτή πληγή και πονούσε. Ο Μανώλης είχε τις αισθήσεις του, μιλούσε αλλά είχε χάσει αρκετό αίμα …το ασθενοφόρο δεν άργησε να φτάσει και τον πήρε αμέσως . Λίγο αργότερα , μάθαμε ότι οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή και πέθανε … ήταν δύσκολα τα πράγματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου, Μιχάλης Πλακογιαννάκης, ο οποίος το μοιραίο βράδυ έτυχε να βρίσκεται κοντά και έτρεξε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες

Σύμφωνα με πληροφορίες τμήματα της φωτοβολίδας είχαν καρφωθεί μέσα στην κοιλιά του 33χρονου. Το ασθενοφόρο έφτασε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, ο Μανώλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τι κατέθεσαν οι φίλοι του

Οι δύο φίλοι του Μανώλή που διασκέδαζαν μαζί του και συνελήφθσαν, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί ρητή δικάσιμος ως προς τα αδικήματα της κατοχής (για τον ένα) και χρήσης (και για τους δύο) βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive.gr, ο ένας νεαρός που φέρεται να κατείχε τις φωτοβολίδες υποστήριξε προανακριτικά ότι τις πήρε από κάποιον γνωστό του που διαθέτει σκάφος και υποχρεούται να έχει φωτοβολίδες σε αυτό. Όπως είπε, είχαν λήξει, έπρεπε να προμηθευτεί νέες και αντί να τις πετάξει, τις έδωσε σε αυτόν.

Σημειώνεται ότι στην αστυνομία παραδόθηκαν μετά την τραγωδία 12 τέτοιες φωτοβολίδες, εκ των οποίων οι 10 είχαν χρησιμοποιηθεί. Όπως διευκρινίζεται δεν πρόκειται για ναυτικές φωτοβολίδες που εκτοξεύονται αλλά για αυτές που χρησιμοποιούνται εν είδη καπνογόνου κινδύνου.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες διατάχτηκε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Μανώλη Κριτσωτάκη κι ως εκ τούτου η δικογραφία αναμένεται να επιστραφεί στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου που τη χειρίζεται, προκειμένου να συμπληρωθούν τα στοιχεία της προανάκρισης και με άλλες καταθέσεις που θα πρέπει να ληφθούν, με την ιατροδικαστική έκθεση και ενδεχομένως τη διενέργεια κάποιων πραγματογνωμοσυνών.

Η μητέρα του 33χρονου σε κατάσταση σοκ, είπε στο protothema.gr πως το τραύμα στο συκώτι του γιου της ήταν μοιραίο.

«Ήταν στο καρναβάλι το παιδί, τελείωσε το καρναβάλι και πήγαν κάπου με τους φίλους. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε και τραυματίστηκε ο Μανώλης. Στο νοσοκομείο πήγε ζωντανός και όταν έφτασα εγώ εκεί τον είχαν πάρει στο χειρουργείο. Είχε χτυπηθεί στο συκώτι, του διέλυσε το συκώτι η φωτοβολίδα», περιγράφει.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε χειρουργός το βράδυ της Κυριακής. Τον χειρούργησε ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, που ήλθε αμέσως στο νοσοκομείο, και δύο γυναικολόγοι, όπως και ένας ειδικευόμενος χειρουργός από το νοσοκομείο Ιεράπετρας.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ